Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Anna Polívková: Svatby mám ráda, ale jen ty cizí...

10. ledna 2013 | 14:30

Zajímalo nás, zda chystá herečka Anna Polívková (33) v nejbližší době svatbu a jestli jsou s muzikantem Jakubem Xavierem Barem stále spolu. Ani na jednu z otázek nám však odpovědět nechtěla. Prozradila alespoň, jaký má ke svatbám vztah.

"Já mám v podstatě svatby ráda, když jsem na nich návštěvníkem. Byla jsem nedávno třeba na svatbě na Slovensku a byl to úžasný zážitek. Bylo to takové strašně radostné. Většinou ale nestihnu obřad a přijdu až na tu oslavu. A to mě baví. Kolegové se teď nedávno brali po dvaceti letech. Na oslavu těch dvou spolu strávených desetiletí. To mi přijde krásný," prozradila svůj vztah ke svatbám herečka.

I přes svůj zřejmý odpor k oficiálnímu posvěcení manželskému svazku je Anna patronkou populárního svatebního veletrhu s názvem Svatební dny 2013 a českých největších svatebních šatů. Ty ušily švadleny ze Svatebního centra ADINA ve spolupráci s pořadateli veletrhu.

Patronka šatů, herečka Anna Polívková, prý zatím na vdavky nepomýšlí.
Autor: Svatebnidny.cz
„Šaty jsou pětinásobkem velikosti 38, což je naše nejběžněji půjčovaná velikost svatebních šatů. Jedná se o oblíbený korzetový střih s mírně rozšířenou sukní. Pásek v bordó barvě, který šaty obepíná, je z velmi oblíbeného organtinu,“ říká majitelka ADINY Marie Nováková.

Přesto, že jsou šaty obrovské a pravděpodobně si je nikdy žádná nevěsta na svatbu neoblékne, jsou ušity přesně jako normální svatební šaty – mají podšívku, živůtek má kostice (ovšem ze železa), na zádech je funkční šněrování.

Spotřebovalo se na ně celkem 50 m2 látky na povrch šatů a 20 m2 pro podšívku. Drát, ze kterého jsou vyrobeny kostice šatů, měří celkem 15 metrů. Na šatech je našito cca 300 broušených krystalů od firmy wranovsky.com, které se používají při výrobě lustrů.

„Na výrobě šatů se střídaly čtyři švadleny po dobu deseti dnů, protože šaty bylo těžké držet při šití a při vkládání do stroje,“ dodává Marie Nováková.

Rekordní šaty v číslech

Nevěsta, která by oblékla tyto šaty, by musela mít obvod kolem prsou 410 centimetrů a v pase 456 centimetrů  

Výška šatů je: 6,8 metrů
Spodní lem sukně: 11,4 metrů
Váha šatů: 23 kg

Přesto, že jsou šaty obrovské a pravděpodobně si je nikdy žádná nevěsta na svatbu neoblékne, jsou ušity přesně jako normální svatební šaty – mají podšívku, živůtek má kostice (ovšem ze železa), na zádech je funkční šněrování.
Autor: Svatebního salon ADINA

Rekordní šaty si můžete prohlédnout před hotelem Clarion Congress Hotel Prague, kde budou viset až do konce svatebního veletrhu, který se letos koná od 11. do 12. 1. 2013. Na ploše o rozloze 3000 m2 se představí 140 vystavovatelů. Inspiraci zde naleznou nastávající nevěsty, ženichové, jejich blízcí, svědci i svatebčané.