Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Kolik vynáší česká krása ve světě?

České holky jsou prostě nejhezčí!
15. listopadu 2010 | 06:26

Nejkrásnější na světě jsou Češky! Nejlepší světoví návrháři si je vybírají na své přehlídky, módní magazíny se prodávají díky jejich tvářím na titulních stranách. Jsou úspěšné a pohádkově bohaté!

Karolína Kurková (26): Sexy KK673167:gallery:true:true

Roční příjmy cca: 20–30 milionů korun

Topmodelka původem z Děčína se před dvěma lety dostala mezi desítku nejlépe placených modelek světa. S ročním příjmem 88 770 000 korun tehdy skončila šestá. V New Yorku stačilo v tu dobu říct jen zkratku „KK“, a všichni věděli, o kom je řeč. Už ve svých jednadvaceti letech uzavřela smlouvu s Victoria's Secret a později se stala tváří značek jako Chanel, Prada, Hugo Boss nebo Miu Miu. Před dvěma lety zjistila, že trpí nemocí štítné žlázy, kvůli které začala přibírat na váze. V té době titulky některých brazilských deníků hlásaly, že česká supermodelka je tlustá! Přesto v anketách magazínů opakovaně končí mezi nejsmyslnějšími ženami světa. V říjnu loňského roku se stala poprvé matkou, narodil se jí chlapeček Tobin Jack.

Eva Herzigová (37): Marilyn z Litvínova

Roční příjmy cca: 35–40milionů korun

Za tři roky jí bude čtyřicet, a přesto je pořád na vrcholu. Eva Herzigová se modelkou stala náhodou, ale není náhodou, že se v modelingu stále drží. Smyslný úsměv Marilyn Monroe, oči lasičky a krásná prsa jí zajistily 673166:gallery:true:truemísto v popředí světového žebříčku. Jen o ty ženské křivky před pár lety přišla. Tehdy se začalo spekulovat o anorexii a deník The Sun ji dokonce obvinil z drogové závislosti. Časy, kdy si ji kvůli plnému dekoltu vybrala firma Triumph do slavné reklamy na wonderbru, jsou kvůli vyhublé postavě dávno pryč.

Dnes je Eva modelkou a celebritou se vším všudy. Zvou ji na filmové premiéry i festivaly a do filmu se dostala i jako herečka, když si zahrála po boku Gérarda Depardieua. A také stále dostává pracovní nabídky od firem zvučných jmen. V posledních letech si ji pro svou kampaň vybraly značky Louis Vuitton, Dolce and Gabbana nebo HM. Nedávno oznámila spolupráci se značkou Un 1 a Deux 2 Trois 3, stala se dokonce spoluautorkou limitované kolekce pro rok 2010. Své nahé tělo ukázala před šesti lety v Playboyi.

Po rozvodu s bubeníkem kapely Bon Jovi Tico Torresem (57) se Eva Herzigová dala dohromady s turínským podnikatelem Gregoriem Marsiajem (34), se kterým má tříletého syna George, a brzy se stane matkou podruhé. Žije střídavě v New Yorku, Monaku a v Paříži a letos si koupila nový dům v londýnské čtvrti Chelsea.

Linda Vojtová (25): Malá Gisele673165:gallery:true:true

Roční příjmy cca: 10–15 milionů korun

Ve třinácti letech ji maminka přihlásila do školy modelek, kde ji učila ladné chůzi Alena Šeredová. V poklidných vodách českého modelingu ovšem Linda moc dlouho neplula. Už ve čtrnácti odjela pracovat do Itálie, v 15 letech vyhrála prestižní soutěž Elite Model Look. Říkají jí Baby Gisele, protože vypadá, jako by z oka vypadla slavné topmodelce Gisele Bündchen. Povolání modelky si sice nevysnila, ale proč by z něj utíkala, když díky němu může vydělávat mraky peněz? Jako tvář své firmy si ji vybral Dior, Hermes, Louis Vuitton i kontroverzní Vivienne Westwood. Linda si vybírá jen ty nejlukrativnější nabídky a dělá dobře − která pětadvacetiletá dívka má na to, aby si koupila dva byty na Manhattanu? Linda Vojtová ano. Investice do nemovitostí totiž považuje za nejjistější. Do Čech jezdí několikrát do roka, ale nastálo se usadila v New Yorku, kde žije se svým přítelem, návrhářem Jamisonem Ernestem, a pomalu plánuje rodinu.

673168:gallery:true:trueVeronika Vařeková (33): Ze studentky modelkou

Roční příjmy cca: 15 milionů korun

S modelingem začala v devadesátých letech v New Yorku, kam se původně vydala studovat dějiny umění, které už předtím studovala v Paříži. Její krásy si ale nemohl nevšimnout módní agent, a tak se postupně objevila na přehlídkách Ralpha Laurena nebo Salvatore Ferragama, ale nejvíc ji proslavily reklamy. Propagovala šperky firem Escada a Chopard, kosmetiku Chanel nebo Dior a šampaňské Moët & Chandon. Dvakrát se objevila na titulní plavkového speciálu Sports Illustrated, v čemž Češek předběhla jen Daniela Peštová, která titulní nafotila třikrát.

 

673162:gallery:true:true

 

Taťána Kuchařová (22): Doma ji nezaplatí

Roční příjmy cca: 5 milionů korun

Jediná Češka, která uspěla v mezinárodní soutěži Miss World, se dnes opravdu živí jen modelingem a věnuje se své nadaci. Dva roky se pokoušela vzkřísit Miss České republiky, ale jako manažerka selhala. Za jejího prezidentování soutěž pohltila Česká Miss Michaely Maláčové. Dnes Taťána pendluje mezi módními mekkami New Yorkem Milánem a práci v Čechách výjimečně – jen málo firem je ochotných zaplatit její honorář. Po rozpadu vztahu Milanem Richterem (34) se Taťána dala dohromady s modelem, nyní ředitelem nadace Heleny Houdové Sunflower, Lanem Carlsonem (32), a do Čech jezdí jen na pár dnů v roce kvůli nadaci a rodině.

Hana Soukupová (24): Život jako z rychlíku673164:gallery:true:true

Roční příjmy cca: 25–30 milionů korun

Hana se proslavila především v Americe. Už ve svých patnácti letech propagovala parfém Chic od Caroliny Herrery. Svou tvář propůjčila také kampaním značek Gucci, Escada, Max Mara, Versace nebo Dolce and Gabbana. V roce 2006 se rodačka z Karlových Varů stala všeobecně známou i v České republice, když si zahrála v reklamě na vodu Mattoni. Vdala se, když jí bylo teprve dvacet, a už osmým rokem žije se svým manželem v New Yorku.

 

673170:gallery:true:true

 

 

Denisa Dvořáková (19): Tvář Vogue

Roční příjmy cca: 8–10 milionů korun

Kariéru zahájila jako sedmnáctiletá, když vyhrála soutěž Elite Model Look. O měsíc později se stala tváří celosvětové kampaně značky Chloé a pak už následovala celá řada zakázek pro Karla Lagerfelda, Burberry, Chanel nebo Christiana Diora. Nafotila i titulní strany španělské a italské verze časopisu Vogue. Jejím snem je ale dostat se i na americkou obálku tohoto prestižního módního časopisu. V New Yorku si zatím nezvykla, a tak za svými světovými zakázkami vyráží z Prahy. Její honoráře jsou totiž tak vysoké, že si ji čeští klienti nemohou dovolit. Myslí ale i na zadní vrátka a poté, kdy v patnácti přerušila střední školu, se do lavice po letech opět vrátila. „Modeling je pro mě pořád důležitý, ale chci mít taky nějaké vzdělání. Nechci být jen věšák na šaty.“

Tereza Maxová (39): Nadaci řídí z Monaka673163:gallery:true:true

Roční příjmy cca: 5–8 milionů korun

Ve světě modelingu se pohybuje neuvěřitelných dvacet let a pořád patří k vyhledávaným tvářím. Její krása totiž není prvoplánová a na skoro čtyřicet let ani náhodou nevypadá. Tereza žije v Monaku a se svým tureckým manželem Burakem Oymenem (37) vychovává dvě děti, desetiletého Tobiase a roční holčičku Mínu, a uvažuje o tom, že by svou rodinu ještě rozšířila. Opuštěných dětí je v dětských domovech tolik, že nevylučuje, že si v budoucnu nějaké osvojí. V posledních letech se objevila Tereza v kampani švédské kosmetické firmy Oriflame a stala se tváří kolekce Kláry Nademlýnské.

 

Daniela Peštová (40): S rockerem zůstala v Čechách673171:gallery:true:true

Roční příjmy cca: 5 miliony korun

Je jednou z celosvětově známých modelek, které se udržely na špici po několik let. Svou kariéru zahájila na počátku devadesátých let, stejně jako Herzigová nebo Maxová. Objevila se v kampaních značek L’Oreal, Christian Dior, Escada, Givenchy nebo Giorgio Armani a na přehlídkách pro Ralpha Laurena, Emporio Armani nebo Pradu. Se svým současným manželem Paľo Haberou (48) se seznámila ještě za svého působení v New Yorku. Dnes spolu vychovávají tři děti, včetně Danielina syna z prvního manželství. Návrat do Ameriky se nekonal a modelka žije s rodinou střídavě v Čechách a na Slovensku.

673169:gallery:true:true

 

Pavlína Pořízková (45): První česká topmodelka

Roční příjmy cca: 2 miliony korun

Životní osudy této modelky by vydaly na scénář hollywoodského filmu a byl by to pěkný doják. Rodiče emigrovali, když byly malé Pavlíně pouhé tři roky, a trvalo šest let, než mohla vyjet za nimi. Jenže pohoda netrvala dlouho – otec matku opustil a rodina se ocitla na samém okraji společnosti. Mnohdy neměli vůbec peníze na jídlo. Úplnou náhodou se dostaly Pavlíniny fotky do agentury Elite a roztočil se kolotoč událostí, který ji vynesl na mola předních návrhářů a na obálky módních časopisů. To ale Pavlíně nestačilo a k modelingu brzy přidala i film. Objevila se ve dvaceti snímcích (nejslavnější je Její alibi), nejčerstvější je její epizodní role v populárním seriálu Zoufalé manželky. Spíš než modeling ji dnes živí televize. Před třemi lety se objevila v americké verzi Star Dance a dva roky seděla v porotě reality show Příští americká topmodelka. Pavlína žije s muzikantem Rickem Ocasekem (61), který má stejně jako ona kořeny v Čechách, a vychovává s ním syny Jonathana Ravena a Olivera Oriona.

Autor: Alena Němečková, Julie Ravingerová, mivrk