Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Kuchařová s pár kily navíc předvádí pro plnoštíhlé!

19. listopadu 2010 | 09:44

Kde jsou ty časy, kdy se Miss World Taťána Kuchařová (22) objevovala na top módních přehlídkách? Nyní se musí spokojit s předváděním módy pro plnoštíhlé! Inu Táňa už se k tomu pomalu blíží. Ale na druhou stranu musíme říct, že jí pár modelingových kil navíc sluší, tak proč ne?

Kuchařová alespoň nenásleduje vychrtlé modelky, které se předvádí na světových molech. Táňa se tak chlubí slovanskou krásou a buclatými tvářičkami. Možná to dělá i fakt, že je stále zamilovaná do amerického přítele Lana Carlsona, se kterým si užívá volné chvíle po zábavách nebo lenošení na pláži. Na pořekadlu, že láska prochází žaludkem, je také mnoho pravdy.

Taťána se letos na českých molech skoro neobjevila, ale kvůli své nadaci udělala výjimku. Navíc šaty, které předváděla, jsou pro ni uměleckým přínosem. "Jsem ze světa módy zvyklá na ledacos, ale taková neobvyklost, jako potisknout šaty reálným obrazem, to jsem za tu dobu pěti šesti let, co jsem v modelingu, ještě neviděla," svěřila se Kuchařová, která své křivky propůjčila obrazu Teroristický útok od Jana Gemrota. Dílo zachycující umírající labutě převedla návrhářka do exkluzivního modelu.

Neobvyklou výtvarnou expozici Fanatique Art Show uspořádali v galerii Kotelna v Říčanech u Prahy. Místo klasických výstavních prostor čekalo na návštěvníky přehlídkové molo, které křižovaly modelky v šatech navržených podle obrazů vystavených v galerii.

"Oslovili jsme módní návrhářku Alici Abraham a také začínající módní návrhářku Hannu Soukupovou, aby vytvořily devět modelů vycházejících z těchto obrazů. Většinou jsou to vytištěné obrazy na látky, ze kterých se potom dělaly většinou dámské šaty ve velikostech 38 až 48," popsal projekt Fanatique Art Show jeden z jeho tvůrců Martin Kámen.

"Vždycky jsem podporovala mladé lidi, umělce i návrháře, protože vím, že Česká republika je malá země, malý trh, ne moc lidí tady k tomu umění má blízko. Je mi to sympatické a vždycky se ráda do takového ojedinělého projektu zapojím," řekla Kuchařová.

Večer pokračoval dražbou předváděných modelů, její výtěžek získá Nadace Taťány Kuchařové Krása pomoci na projekty zaměřené na pomoc seniorům. "Je to skvělý nápad, věřím, že se spojíme i do budoucna do dalších projektů," dodala modelka.

Autor: gam, josK