Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Minulost španělské princezny? Rozvod, hašiš a potrat!

Letizia byla asi pěkné kvítko
16. září 2010 | 11:52

Španělskou monarchií otřásl pořádný skandál. V nové knize o korunní princezně Letizii Ortiz (37) se totiž píše, že to manželka prince Felipeho (42) v minulosti uměla pěkně roztočit. V dílu je popisována i její drogové minulosti. A přísně katolické Španělsko je pobouřené.

S kontroverzními knihami o slavných osobnostech se v poslední době roztrhl pytel. Blesk.cz nedávno informoval o dílech plných skandálů, týkajících se herečky Angeliny Jolie (35) a francouzské první dámy Carly Bruni (41). Teď vyšlo další. Na paškál se tentokrát se dostala španělská princezna Letizia Ortiz.

Ošklivý rozvod

Kniha monitoruje minulost nynější španělské princezny Letizie. A nechybí tam ani detailní popisy tajných milostných románků. Autor Isidre Cunill Sanz (54) se v díle zabývá i princezniným prvním manželstvím s Alonsem Guerrerem, který byl jejím učitelem, a hořkým rozvodem, kterým si kráska musela projít.

Španělskou monarchií nová kniha otřásla zejména proto, že se v ní uvádí, že Letizia měla odpor k církvi a monarchii.

Princ si za to může sám

Další z kontroverzních témat jsou například deprese, které se údajně v Letiziině rodině běžně objevují, kouření hašiše a potrat, který měl tajně proběhnout v roce 1996 v Mexiku. A právě spekulace o potratu jsou pro Španělsko nejzávažnější. V silně katolické zemi se totiž potrat rovná atentátu.

Autor knihy tvrdí, že informace o princezně získal od španělských tajných služeb CNI. Země ale odmítá, že by CNI podobné informace schraňovala. Místní novinář specializující se na královskou rodinu má jasno: „Nemůžeme ji obviňovat. Vinu nese korunní princ, který si ji vzal, a král, který jim svatbu povolil.“

Autor: INT, mivr, lenak