Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Trapas Jejího Veličenstva: Skvrna na šatech a roztržený řetízek

5. června 2010 | 15:51

Tak na tuhle narozeninovou party bude chtít britská královna Alžběta II. (84) jistě co nejrychleji zapomenout. Nejdřív se jí u kabelky přetrhl řetízek. To královna jakžtakž zamaskovala. Ovšem skvrny na její blankytné róbě zamaskovat nešly.

Na místě se propadnout, rozplynout se, zneviditelnit se. Tohle zná každý. A výjimkou není ani britská královna Alžběta II. Jenže když jí se stane trapas, tak se všichni tváří, že se nic neděje, a to včetně jí samotné.

Královna se v Londýně zúčastnila narozeninové oslavy bývalého řeckého krále Konstantina (70). Party rozhodně neprobíhala podle královniných představ.

Roztržený řetízek schovala v dlani

Když ji nejprve zradil řetízek od stříbrné kabelky, který se jí roztrhl, královna jednoduše oba jeho konce vzala do dlaně, takže nikdo nic nepoznal. Rychle něco provést s fleky na modrých šatech se jí ovšem nepovedlo.

Aristokratka však obstála se ctí, ani nemrkla a dělala, že žádné skvrny neexistují. Stejně tak jako si nedovolil na ně poukázat nikdo z přítomných. Hledáčkům fotoaparátů ale neunikly. „Královna byla naprosto klidná. Brala to celé s nadhledem. Za nikoho se nechovávala, nežádala bodyguardy, aby šli před ní,“ řekl jeden z přítomných hostů.

Spadla lžička do kafíčka, udělala žbluňk..

Kdo a čím zašpinil královně šaty, není známo. Polití kávou může být nejmilosrdnějším vysvětlením, dortík nebo nadívaná křepelka druhým chodem.

„Ani za nic bych nechtěl být v kůži toho nešťastníka, který toto královně provedl,“ prohlásil jeden ze svědků královského trapasu. „Já jen vím, že když královna přijela, její šaty byly v pořádku. A když odjížděla, měla je celé umazané,“ dodal.

To, že královnu umazané šaty příliš netrápily, dokazuje také to, že na oslavě, která se konala v sídle Konstantinova syna, korunního prince Pavlase, ráda strávila několik hodin. Na velkolepou party byli pozváni také princezna Anna, princ Andrew, princ Michael z Kentu či španělská královna Sofia s princem Felipem.

Autor: INT, šim