Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Hvězdy za zdmi psychiatrie

15. listopadu 2009 | 05:00

Skoro každý někdy ve skrytu duše zatoužil po tom, stát se alespoň na jeden den obletovanou hvězdou. Jaké to asi je, být stále středem pozornosti?

Svět celebrit se může jevit jako sen. Jenže každá mince má dvě strany. I slavní se občas cítí pod psa. A zdaleka ne všichni mají nervy z oceli. Proto občas hledají únik: v alkoholu, drogách nebo lécích... Velký tlak prostě není snadné ustát. A tak někdo občas skončí za zdmi psychiatrie. Kdo za nimi pobýval?

IVETA BARTOŠOVÁ

Iveta Bartošová
Autor: archiv Blesku

Tvrdý pád
Zpěvačka je exemplárním příkladem, jak sláva někdy může bolet. Její život se ubírá po sinusoidě. Provází ji velké vzestupy i pády. Nejtvrdší zažila před dvěmi lety. Nevydařené vztahy a kariérní výkyvy ji nakonec přivedly až do léčebny. Problémy totiž řešila alkoholem a tišícími léky.


BARBORA TACHECÍ

Barbora Tachecí
Autor: archiv Blesku

Nečekané odvolání
Moderátorka, která na první pohled nemá s nikým slitování, si také sáhla až na dno svých sil. Proč? Na kolena ji srazil nečekaný vyhazov z Radiožurnálu. Tomu předcházel ještě rozchod s Ivo Mathém. To už bylo i na tuto silnou ženu moc. Proto i ona si nakonec nějaký čas pobyla v Bohnicích.


DANIEL HŮLKA

Ivan Hůlka
Autor: archiv Blesku

Sláva bolí
Velký stres a přepracování se podepsaly i na tomto charizmatickém zpěvákovi. Také on neunesl váhu své popularity a před pěti lety se zhroutil. Na čas se musel stáhnout do ústraní, své splíny pak zaháněl pomocí antidepresív a jídla. Nedávno se objevily znovu zprávy o zpěvákově vyčerpání. Sám ale zavčasu vyhledal odbornou pomoc, aby podobná situace už neopakovala.


ROMAN ŠTOLPA

Roman Štolpa
Autor: archiv Blesku

Věčný zoufalec
Režisér a herec si ukousl větší sousto, než dokázal sníst. Nejdříve se zamiloval do mladé herečky Markéty Plánkové, pak s ní zplodil dítě a nakonec nevěděl, co s tím. A tak to řešil alkoholem. Nějakou dobu vydržel abstinovat, ale letos znovu podlehl. Proto se v současné době zotavuje v protialkoholní léčebně v Kroměříži.


ŠÁRKA ULLRICHOVÁ

Šárka Ullrichová
Autor: archiv Blesku

Až na dno
Herečka, kterou vídáte v seriálu Ulice, měla už od mládí problémy s drogami a alkoholem. Ty v minulém roce vygradovaly do takové míry, že se jednoho dne probrala na chodníku s rozbitým obličejem, aniž věděla, co se vlastně stalo. To byl pro ni varovný signál. Jedinou schůdnou cestou se tak stala odvykací léčba. Proměna se Šárce nakonec podařila.


TEREZA PERGNEROVÁ

Tereza Pergnerová
Autor: archiv Blesku

Sžíravá sláva
Její sláva vylétla závratnou rychlostí díky moderování hudebního pořadu Eso. Byla ale tak oslnivá, že Terezu Pergnerovou málem spálila. Několik let se pak moderátkorka potýkala s těžkou závislostí na tvrdých drogách. Několikrát byla hospitalizovaná a zdálo se, že se z bludného kruhu závislosti snad nikdy nevymotá. Nakonec to ale překvapivě dokázala. V její tváři však zůstalo všechno hluboce vryté.

Autor: Alena Dušková