Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nahá jsi krásná: Adéla se rozhodla léčit svůj mindrák šokem

Dost s mým sebevědomým zamávali učitelé na tělocvik. Vždycky jsem měla problémy s kily navíc a oni to dokázali pěkně dát najevo.
16. března 2009 | 15:32

Působí opravdu sebejistě. Ale je to klam. Proto se přihlásila do pořadu Nahá jsi krásná – aby si zvedla sebevědomí. Zabralo to?

Adéla Zuzánková (23)

- pracuje jako personalistka
- má přítele Honzu
- baví ji organizování společenských, charitativních a hudebních akcí

Adélka je velmi citlivá slečna, která by se pro okolí rozdala. Lidi to ale u ní už berou jako samozřejmost a zapomínají děkovat. Nejhorší je, že ona slovo 'díky' už ani neočekává.
Autor: archiv TV Prima

Více uvidíte v pořadu "Nahá jsi krásná" na TV Prima
v úterý 17.3. ve 21.20 hod.

O tom, že máte nějaké problémy, nevěděli prý ani vaši přátelé. Kde je původ vašeho mindráku z vlastního těla?
Když o tom tak přemýšlím, tak mé pokřivené sebehodnocení má původ někde v minulosti. Dost s mým sebevědomým zamávali učitelé na tělocvik. Vždycky jsem měla problémy s kily navíc a oni to dokázali pěkně dát najevo

KDYŽ BOLÍ DUŠE:

Pustím si hudbu a pracuji u toho. A samozřejmě pokud je na blízko přítel, volím jeho náruč.

Ze školy už jste nějaký čas, přesto ve vás komplex zůstává. Neměla jste problémy i ve vztazích?
Nikdy mi nedělalo problém navázat vztah, mít partnera. Chyba byla, že jsem si sama o sobě myslela, že nejsem ta dokonalá a nechtěla jsem ani perfektního muže. A těm „nedokonalým“ jsem tolerovala i věci, které by asi jiné ženy nesnesly. Druhým problémem bylo, že jsem nebyla schopná jít do bazénu, na pláž nebo kamkoli v plavkách. A za denního světla mě partner nikdy neviděl nahou. To vztahy dost narušovalo…

Pořad mi pomohl v tom, že vím, že tohle tělo je jen moje a můžu na něm pracovat.
Autor: archiv TV Prima

Nepřemýšlela jste, že vyhledáte odbornou pomoc?
Já jsem si myslela, že je to normální mindrák, jenže se to pořád stupňovalo. Jeden den jsem se cítila dobře a druhý den v tom samém oblečení jsem nemohla vyjít na ulici. Dokonce jsem kvůli tomu rušila akce s přáteli. Když jsem se odhodlala jít na terapii, viděla jsem v televizi pouták na Nahá jsi krásná a rozhodla jsem se pro léčbu šokem.

Připadáte si teď nahá krásná?
Nedokážu říct, že ano, ale poprvé v životě mám chuť a odvahu s tím něco dělat. Koupila jsem si permanentku do fitka, což bylo pro mě dřív nepředstavitelné. Pořad mi pomohl v tom, že vím, že tohle tělo je jen moje a můžu na něm pracovat.

"Dokud nezměním to, co mám v hlavě,
nic se sebou neudělám."

Měla jste někdy vzor, jak byste chtěla vypadat?
Vždycky se mi líbily hubené modelky. I když sexy se mi zdají i typy jako Jennifer Lopez. Ale krásné mi vždycky připadaly ty hodně hubené.

Jak si představujete svůj život za tři pět let? S lepší postavou, vnitřní jistotou?
Nevidím se štíhlá, spíš budu mít asi sportovní postavu. Ale vidím se začleněná do společnosti, v pohodě a v klidu, bez bázně jít si zaplavat s kamarády, bez strachu, že bych se ztrapnila.

A vy, slečny a dámy musíte přijmout, že ty kila na víc nebo nějaká pro vás nedokonalost je prostě vaše a bez vaší pomoci nezmizí.
Autor: archiv TV Prima

Můj vzkaz ženám, které mají stejný problém?
Je těžké vzkázat něco ženám, které mají stejný problém, protože oni to neuslyší. Tak jako jsem nechtěla poslouchat své přátele a lidi kolem já. Můžete jim říkat stále dokola, že vypadají dobře a nemají to řešit. Bohužel však je to pro ně jen fráze. Vzkázala bych raději něco jejich přátelům. Zkuste léčbu šokem. Stěžuješ si, že máš velký zadek? Tady máme permanentku do fitka a jdeme. Žádné odmlouvání, žádné protesty. A vy, slečny a dámy musíte přijmout, že ty kila na víc nebo nějaká pro vás nedokonalost je prostě vaše a bez vaší pomoci nezmizí. Využijte toho, že kolem sebe určitě najdete ty, co vás podpoří.

Co si myslí stylista a kadeřník, průvodce pořadem Libora Šula

"Adélka je velmi citlivá slečna, která by se pro okolí rozdala. Lidi to ale u ní už berou jako samozřejmost a zapomínají děkovat. Nejhorší je, že ona slovo „díky“ už ani neočekává. Během naší společné cesty pořadem udělala obrovský pokrok a mám velkou radost, že je to opravdu vidět."

Libor Šula, stylista a kadeřník
Autor: TV Prima

Autor: připravila: oli