Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Kateřina Matušíková (33): Konečně jsem řekla pravdu...

3. března 2009 | 12:25

Nejsou ošklivé, jen mají nízké sebevědomí. A to je důvod, proč se přihlásily do pořadu 'Nahá jsi krásná'. Druhou z odvážných je Kateřina Matušíková. Jak ji natáčení změnilo?

Kateřina Matušíková (33)

- deset let provdaná za Aleše
- má dvě děti: Aleše (9) a Markétku (7)
- pracuje jako asistentka

Více uvidíte v pořadu "Nahá jsi krásná" na TV Prima
v úterý 3.3. v 21.20 hod.

Kateřina (33) si vůbec nevěřila...
Autor: archiv TV Prima

Také vy jste chtěla prostřednictvím pořadu bojovat s nízkým sebevědomím?
Ano. Vzhledem k tomu, že jsem s ním měla problémy už odmalička a nikdy jsem si moc nevěřila, rozhodla jsem se přihlásit. Ono to není jen o tom, že jsem se viděla ošklivější, než ve skutečnosti jsem. Bojovala jsem také se svou nesouměrnou postavou. Ale nejvíce opravdu se sebevědomím.

Proč jste si nevěřila?
Důvodem byl můj táta, který mi, i když nechtěně, v dětství i pubertě psychicky ubližoval. On to tak nemyslel, má prostě jiný styl komunikace. Víc už se ale o tom nechci zmiňovat… Díky pořadu jsem konečně našla sílu si s ním promluvit. A pomohlo to. Musím říct, že k němu mám teď blíž než kdy jindy... Takže to konečně beru jako uzavřenou kapitolu.

První pomoc, když mě bolí duše

„Nejlepším lékem je moje rodina, kamarádi. Ale co miluji, když je mi „bolavě“, je toulání se po obchodech. Většinou si koupím jen nějakou bižuterii, ale dokážu se tím docela hezky odreagovat. A taky pláčem. Vím, že na některé věci reaguji příliš citlivě a slzy prostě neudržím... Tak se vypláču a ulevím si.“

Co jste od účasti v pořadu očekávala?
Přiznám se, že jsem vůbec netušila, co mám čekat. V televizi běžela upoutávka, že pokud nejsme spokojené samy se sebou, máme se přihlásit. Proto jsem vyplnila dotazník a později prošla i castingem, který byl pro mě zvláštní. Všichni se mě vyptávali, co mám za problém. Především mě ale chtěli přesvědčit o tom, že ho opravdu mám. Odcházela jsem s hrozným pocitem, že patřím leda tak do svěrací kazajky a jsem vlastně strašně divná, když si stěžuji…Že jsou na tom po fyzické stránce jiné ženy mnohem hůř a já jim jen „zabírám“ místo. Na jednu stranu to bylo povzbuzující, ale na druhou jsem si připadala zoufalá a neschopná. O to větší překvapení mě čekalo, když mi volali, že jsem byla vybraná.

V čem konkrétně jste potřebovala radu?
Chtěla jsem poradit celkově, abych k sobě nebyla tak kritická. Také jsem potřebovala doporučení, jak se oblékat, abych nepodtrhovala své nedostatky, ale naopak ukázala, že mám na svém těle také místa, která jsou hezká a která ukazovat můžu.
A v neposlední řadě i poradit s účesem a líčením. Mám totiž málo vlasů a nevěděla jsem, jakou délku nebo střih zvolit. A také mám velmi světlou pleť a pihy.

A jaký byl výsledek?
Úžasný! Nalíčení, účes... Připadala jsem si jako někdo úplně jiný. A mnohem hezčí! Mohla jsem zažít pocit, že mě ostatní „opečovávají“. Pocit, jako kdybych byla skutečná modelka. To bych za jiných okolností nikdy nezažila. A v čem mi pořad pomohl? Už vím, že můžu být krásná i v normálním životě, i když nejsem zrovna celebrita. Ale ze všeho nejvíc mi pomohl v tom, že jsem v sobě po tolika letech našla sílu o všem si promluvit s tátou a přesvědčit ho, že nejsem tak neschopná. Konečně přišla chvíle pravdy, kdy jsem mu dokázala říct, jak moc mi ublížilo jeho chování. A to byla pro mě ta největší proměna!

Potřebovala doporučení, jak se oblékat, abych nepodtrhovala své nedostatky, ale naopak ukázala, že mám na svém těle také místa, která jsou hezká a která ukazovat můžu.
Autor: archiv TV Prima

Součástí celkové proměny je také fáze, kdy se ve vašem městě objeví váš billboard. Jak jste to ustála?
Přiznám se, že to byl jeden z nejhorších pocitů! Vidět se na vlastní oči v nadživotní velikosti uprostřed náměstí je opravdu otřesný zážitek. Tím spíš, že to bylo ještě před proměnou, a já byla jen ve spodním prádle! Připadala jsem si hrozně trapně a bylo mi líto lidí, kteří se na to museli dívat.

Bojíte se, až se uvidíte v televizi?
Ano a moc! Vzhledem k tomu, že netuším, co všechno uvidím ve finální verzi, by bylo nelogické vůbec se nebát. Navíc mám také strach z reakce lidí v mém okolí, kolegů z práce... Vůbec nemám ponětí, co všechno mě čeká!

Co si myslí stylista a kadeřník Libor Šula?

„U Kačenky je 97 % problémů jen v její hlavě. Dlouho jsem se nesetkal s někým tak inteligentním. Má velký přehled a krásné vyjadřování. Na první pohled vypadá zdravě sebevědomě. Ve chvíli, kdy člověk pronikne do jejího života, ale zjistí, že není vše tak růžové. Hlavním problémem u Kačky je chybějící podpora jejího okolí a hlavně rodiny. Je citlivá a velmi tím trpěla.“

S proměnou pomáhá ženám, které zatoužily po změně, moderátor Libor Šula.
Autor: archiv TV Prima

Autor: Alena Dušková