Úterý 2. července 2024
Svátek slaví Patricie, zítra Radomír
Oblačno, déšť 21°C

Ondřej Sokol (52): Nečekaná slova o svatbě s přítelkyní Nikolou!

30. června 2024 | 05:00

Herec, režisér a moderátor Ondřej Sokol svou o 21 let mladší partnerku v dubnu 2020 požádal o ruku a videem se pochlubil na sociální síti. Netají se tím, že by si ANO rádi řekli v kapli v Las Vegas. Uběhlo skoro pět let a herec má na levém prsteníčku stále prázdno.

„Já bych tohle nechal obestřené tajemstvím,“ odpověděl na dotaz redakci blesk.cz, jak je to nyní s jeho svatbou. „Jsem stále zadaný a jen bych ten stav nechal s otazníkem. Nás to docela baví. Pro nás je důležité, že nám to spolu stále dobře funguje a jsme spolu fakt šťastný, takže to je nejdůležitější a do toho bych nerad vrtal," dodal Ondřej, který i spolu s přítelkyní Nikolou nebudou chybět na filmovém festivalu v Karlových Varech. „Moc se tam těšíme, máme to tam opravdu rádi," tvrdí sympaťák. 

VIDEO: Ondřej Sokol a jeho o 21 let mladší Nikola: Slova o svatbě!

Video se připravuje ...
Ondřej Sokol a jeho o 21 let mladší Nikola: Slova o svatbě! • VIDEO: Markéta Reinischová, Lukáš Červený

Ondra chtěl být jako malý letcem a hrál tenis. Narodil se a vyrůstal v Šumperku. V osmé třídě složil přijímací zkoušky na gymnázium. Po maturitě byl přijat na pražské DAMU, kde studoval pět let. Už během studií hrál a režíroval několik her, ve druhé polovině 90. let byl členem Městského divadla v Mladé Boleslavi. Od roku 1999 až dosud působí jako režisér a herec v pražském Činoherním klubu. Režíroval také několik televizních pořadů, seriál a v neposlední řadě svůj filmový debut Krásno. Hry zahraničních autorů často sám překládá, na svém kontě má více než 10 přeložených a upravených scénářů. V hereckém portfoliu má téměř 50 rolí od divadelních přes televizní až po filmové.

Jeho nejvýznamnější role

První velkou roli si zahrál v krimi thrilleru Rédl (2018), kde ztvárnil hlavní roli Romana Rédla. V seriálu Ordinace v růžové zahradě se Ondřej ukázal v roli MUDr. Prokopa Hrubého. Svůj herecký talent předvedl také například v krimi seriálu Devadesátky (2022) a jako moderátor se ukázal například v osmé řadě show Tvoje tvář má známý hlas od března do června 2021. Od srpna 2021 moderuje na TV Nova vědomostní show Na lovu. V listopadu 2022 počtvrté moderoval vyhlášení ankety Český slavík a  v roce 2023 vstoupilo do kin několik celovečerních snímků, kde hrál. Od roku 2023 až doteď moderuje vědomostní show podobné té Na lovu, a to Superlov.

V roce 1998 se oženil s Kateřinou Lojdovou (známou dabérkou herečky Keiry Knightleyové), se kterou byl až do roku 2010. Má dvě děti – Ester Sokolovou a Adama Sokola. V roce 2019 se v Londýně zasnoubil s Nikol Šantavou.

Věděli jste, že…

Ondřej Sokol má poruchu autistického spektra, která je jednou z forem autismu. Projevem této poruchy je například problém s navazováním vztahů. Tito jedinci často postrádají abstraktní myšlení a jen obtížně čtou neverbální projevy ostatních. Na druhou stranu bývají nadprůměrně inteligentní a vynikají bohatou slovní zásobou, schopnost vyjadřování bývá jejich skutečná přednost. 

Autor: Monika Vráblíková