Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

"Odpadlík" Lorenzo Lamas: Věděli jste, že hrál zásadní roli i v kultovní Pomádě?!

20. ledna 2024 | 06:00

„Býval dobrým policistou, ale spáchal ten nejhorší hřích, protože svědčil proti zkorumpovaným kolegům. Snažili se ho zabít, místo toho zabili ženu, kterou miloval. Obviněn z vraždy nyní projíždí krajinou. Psanec, který loví psance. Lovec lidí. Odpadlík.“ Pamatujete na legendární seriál z 90. let, který k obrazovkám TV Nova přikoval možná až miliony českých diváků a vysílán byl ve stovce zemí světa?! Podívali jsme se na to, kam se poděl představitel Odpadlíka Lorenzo Lamas, který právě dnes slaví 66. narozeniny. A zjistili jsme navíc jednu perličku z jeho mládí, která se pojí s filmovým hitem Pomáda.

Reno Raines byl seriálový policejní důstojník, který byl obviněn z vraždy, kterou ovšem nespáchal. Před nespravedlností utekl, respektive odjel na harleyi, aby spojil síly s nájemným lovcem odměn Bobbym Sixkillerem. Pod falešným jménem Vince Black přiváděl spolu s Bobbym další zločince před soud a snažil se očistit své jméno. Možná i vám teď zní v hlavě při stručné vzpomínce na děj seriálu znělka legendárního Odpadlíka z roku 1992. Ten z představitele hlavního hrdiny Rainese – herce Lorenza Lamase – udělal prakticky přes noc hvězdu. A vsadíme se, že díky svému chlapáckému vzezření byl tajným milencem ve snech mnoha žen. Hlavně když si rozpustil culíka, že?!

VIDEO: Páry, které se daly dohromady během natáčení.

Video se připravuje ...
Páry, které se daly dohromady během natáčení • VIDEO: Videohub

Dnes je z Lamase „silver fox“, tedy stárnoucí muž s prošedivělými vlasy, který má ale jaksi stále výrazný sex-appeal, a v těchto dnech oslaví své 66. narozeniny. Herectví se v posledních letech věnuje už jen příležitostně, naposledy se objevil v roce 2015 ve snímku Žraločí tornádo 3 nebo o šest let dříve hrál v akčním sci-fi Megažralok versus obří chobotnice. Žádný šlágr se ovšem nekonal a oba snímky u kritiků propadly.

5 manželství a 6 dětí

Za svou hereckou kariéru nebyl Lamas zrovna sběratelem filmových trofejí, kde ale skóroval, to bylo pole partnerských vztahů. Byl celkem pětkrát ženatý, ale ani poslední manželství mu nevyšlo a s Shawnou Craig se v roce 2018 rozvedl. S bývalými partnerkami zplodil šest dětí. Z nich je mediálně známá například Lamasova dcera Victoria, která byla před časem spojována s Leonardem DiCapriem. Že by čtyřiadvacetiletá herečka s hvězdou Hollywoodu tvořila pár, však Lamas později vyvrátil, i když přiznal, že Victoria je do Leonarda blázen.

Hvězda Pomády

Nicméně dlužíme vám jednu perličku, kterou jsme také zjistili až celkem nedávno. Věděli jste o tom, že Lamas hrál jednu z výrazných postav kultovního muzikálu Pomáda s Johnem Travoltou a Olivií Newton-John v hlavních rolích? Jeho postava v první třetině děje zamíchá kartami, je to blonďák, sportovec a moc toho nenamluví. Už víte? Nebudeme vás napínat, podle indicií je asi jasné, že Lorenzo si v kasovním trháku z roku 1978 zahrál nápadníka Sandy, se kterým šla málem na taneční soutěž Rydell High School a na kterého Danny Zuko žárlil.

Lorenzo Lamas v Pomádě
Autor: čsfd

Pro Lamase bylo účinkování v Pomádě zásadním milníkem v jeho životě. Po rozvodu rodičů vyrůstal malý Lorenzo u otce, kterým byl slavný Fernando Lamas a s nímž si zahrál v roce 1968 ve svém úplně prvním filmu 100 pušek. Tehdy se jednalo pouze o malou epizodní roli. První větší roli získal až o deset let později právě ve slavném muzikálu Randalla Kleisera Pomáda. A právě ta mu díky obrovskému úspěchu otevřela dveře k dalším rolím, které na sebe nenechaly dlouho čekat. Skutečnou hvězdou se však stal až na počátku 90. let, a to díky Odpadlíkovi.

Autor: Jana Dvořáková