Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Poznáváte ji? Nahá na titulce v 82 letech není odvaha. V životě byla mnohem statečnější!

16. června 2023 | 14:12

Miriam Margolyes (82) je neskutečně zajímavá žena. To, že se odvážila ve dvaaosmdesáti svléknout donaha na titulku britského časopisu Vogue, jen koresponduje s tím, jak žila celý svůj život. Možná jste neměla tušení, co se skrývá za jménem představitelky jedné z učitelek na čarodějnické škole v Bradavicích.

Miriam Margolyes je hrdou stoupenkyní LGBTQ komunity, dle vlastních slov se nikdy nestyděla za to, kdo je a jaká je, a hrdě se k tomu hlásila. To jen dokazuje fakt, že svůj coming-out provedla už roku 1966, kdy homosexualita byla ještě trestná. „Nikdy jsem se nestyděla za to, že jsem gay nebo tak něco. Věděla jsem, že to není zločin, protože jsem to byla já. Nemohla jsem být zločincem.“ Neexistovaly žádné směrnice na trestání lesby a ona sice žila trochu na okraji společnosti, ale ne ve lži. Nikdy prý nelitovala toho, že se s tím, že je lesba, svěřila veřejnosti, jediné, co ji mrzelo, byla reakce jejích rodičů. „Strašně jim to ublížilo a já nechci ubližovat,“ nechala se slyšet herečka. Rodiče se s její sexuální orientací nikdy nesmířili.

Podívejte se na video:

Video se připravuje ...
Už budu! Nejtěžší bylo říct o HIV rodině, přiznal Petr • VIDEO: pdc, ub, Jedlička, Marek, Chebotareva

„Pokud se nebojíte být tím, kým jste, dává vám to neskutečnou sílu,“ prohlásila také. Herečka je známá svou upřímností a tím, že se nebojí otevřeně hovořit o čemkoliv, o čem ostatní mlčí. Sex nikdy nebyl tabu. Herečka vyrůstala v židovské rodině a vyprávěla, že její matka byla zvyklá uklízet nahá. Prý tedy možná z její strany podědila sklony k výstřednosti. Své životní peripetie velmi barvitě popsala v knize, která se okamžitě stala totálním bestsellerem, prodaly se jí miliony kusů. Vydavatelství ji tak oslovilo, aby napsala další knihu za pohádkově vysoký honorář. Druhá kniha by jí měla vyjít již brzy.

Když herečka mluvila o svém těle, jediné, co na sobě pochválila, byl obličej. Řekla, že si myslí, že je vlídný a usměvavý. Zbytek těla je na tom už podstatně hůř, nesnáší prý svá velká prsa a ochablé břicho a křivé nohy. Přesto vložila důvěru do rukou fotografa Tima Walkera s tím, že doufá, že tyto její nedostatky na fotkách umně skryje. Její výstřední a hravá osobnost výrazně vystupuje z každé fotky. "Jsem pořád trochu dítě. Nikdy si nenechám ujít příležitost trochu zazlobit."