Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Žijí se slavným mužem. Je jim to na obtíž, nebo si to užívají?

27. října 2022 | 06:00

Vzaly si za manžela někoho známého, jsou víc na očích. Je jim to na obtíž? A jaké je být partnerkou úspěšného herce nebo režiséra?

My ženy slavné muže obdivujeme. Patří jim titulní strany časopisů, dostávají pozvání na exkluzivní večírky… Zní to lákavě a nejeden by mohl závidět. Ale zase tak jednoduché to není, protože při soužití s celebritou přijdete o své soukromí, klidně i o přátele, kteří vám můžou například závidět nebo podsouvat, že jste se kvůli životu s VIP osobou změnila. Také vás začnou na sociálních sítích hodnotit úplně cizí lidé. A jaké to je, když žijete se známou tváří? Pro svůj článek jsem vyzpovídala manželky slavných mužů, ty se mnou na toto téma otevřeně promluvily.

Romana Jákl Vítová (45), manželka herce a režiséra Petra Jákla (49)

Je bývalá modelka a televizní moderátorka. S manželem jsou spolu téměř dvacet let a vychovávají dvě dcery. Nyní se věnuje hlavně rodině a podpoře manžela, přijala také nabídku zahrát si jednu z menších rolí v jeho novém filmu Jan Žižka.

VIDEO: Jáklovi na premiéře Jana Žižky. Romana okouzlila obřím dekoltem!

Video se připravuje ...
Jáklovi na premiéře Jana Žižky: Romana okouzlila obřím dekoltem! • VIDEO: David Turek

Jak jste se seznámili?

Oba nás pozvali na tenisový turnaj pro celebrity a novináře na Kanárských ostrovech. Takže úplně poprvé jsme se viděli na letišti. Byl nepřehlédnutelný nejen proto, že měří dva metry. Vyzařovala z něj pohoda a pozitivní energie, prostě krásnej, sympatickej chlap. Vzpomínám si, jak to mezi námi při seznámení zajiskřilo. Pro Petra to prý byla láska na první pohled, hned věděl, že se mnou chce být. Já jsem ho potřebovala víc poznat. Nikdy jsem si neuměla jen tak užívat, vztahy jsem brala poměrně dost zodpovědně. Za to může hodně maminka.

Proč maminka?

Když jsem dospívala, kladla mi na srdce, abych vždycky myslela na to, že můžu otěhotnět. A abych si vždycky rozmyslela, jestli bych s takovým klukem chtěla mít rodinu. Tím mi můj výběr chlapců značně zkomplikovala, protože jsem vedle parťáka hledala zároveň i tatínka pro svoje děti. S Petrem to nakonec mělo nečekaně rychlý průběh. Na druhém rande se mě on sám zeptal, kolik bych chtěla mít dětí. A po třetím rande přišel na návštěvu a už tam zůstal. Jsme spolu už skoro dvacet let a musím říct, že – vedle jiného – je i úžasný tatínek.

Jít na večeři, do kina, jet na dovolenou nebo si dát na ulici pusu. Pro většinu lidí normální věc. Nemáte někdy problém s tím, že vás lidé poznávají?

Většina lidí spíš jen pokukuje. Občas se s námi chce někdo pozdravit nebo vyfotit, a to nijak obtěžující není. Ráda si s lidmi povídám, takže mě to spíš potěší. Je ale pravda, že až tak moc nikam nechodíme. Sice si doma říkáme, že bychom mohli jít aspoň někam na večeři, ale nakonec se nám nikam nechce. Petr toho má hodně, a když jsme spolu, chceme si užít hlavně sebe a děti. Máme rádi náš obyčejný domácí život. Když někam jdeme, tak je to spíš kvůli dětem.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Lucie Ulmanová