Sobota 18. května 2024
Svátek slaví Nataša, zítra Ivo
Oblačno, déšť 19°C

Milenec Kim Kardashian chtěl své milé pláchnout do vesmíru. Z cesty ale nebude nic!

22. března 2022 | 06:00

11 minut mimo planetu Zemi. Přesně tuto dobu – tento týden – měla ve vesmíru  trávit v pořadí už čtvrtá posádka pod taktovkou miliardáře Jeffa Bezose. Jedním ze členů měl být i americký herec a komik a v současnosti i láska jedné z Kardashianek Pete Davidson. Jenže letecká společnost misi o šest dnů přesunula a Pete oznámil, že v novém termínu se letu nezúčastní. Co se stalo?

Pete Davidson, který se nedávno dostal na titulní stránky novin kvůli vztahu s Kim Kardashian, se coby součást šestičlenného týmu letu společnosti Blue Origin těšil na velejízdu napříč vesmírem. Jenže z cesty nebude nic. Společnost let přesunula ze středy 23. března na úterý 29. března, Pete má ale v tento den zřejmě něco důležitějšího. Svou účast totiž nečekaně zrušil!

Video se připravuje ...
Do kin míří Batman, vychází k němu i komiks: Podívejte se na Komiksový SMASH! • VIDEO: Crew

Co je důvodem, ví asi jen komik sám. Jeho sen tak ale zůstane nesplněným. Možná že chtěl Pete tak trochu zapomenout na události, které se (mu) dějí na Zemi. Jeho rival v lásce a bývalý manžel Kim Kanye West nemůže Peta "skousnout", což dal nedávno najevo tím, že ve svém novém animovaném klipu pohřbil komikovu plastelínovou verzi.

V pořadí čtvrtá "lidská" výprava společnosti, která loni v létě vyslala do vesmíru na svou první pilotovanou misi svého miliardářského zakladatele a majitele Jeffa Bezose, tak v jeho případě zůstane taky u ledu.

Dalšími členy posádky, kteří s posunutým termínem problém neměli, jsou generální ředitel a investor Marty Allen, manželé Sharon a Marc Hagle, kteří provozují neziskovou organizaci, mistr a průzkumník Jim Kitchen a George Nield, který založil společnost, která propaguje komerční vesmírné aktivity.

Během 11minutové zpáteční cesty cestující zažijí několik minut stavu beztíže a mohou pozorovat zakřivení Země. Kapsle se snáší zpět v obřích padácích pro měkké přistání v poušti.

Ceny letenek zůstávají tajemstvím, odhaduje se ale, že pod 450 tisíc dolarů, což je v přepočtu necelých 10 milionů korun, rozhodně nejdou. Šestého člena posádky oznámí společnost v nejbližších dnech.

Otázkou zůstává, zda tuto sumu dostane komik zpátky...

Autor: Dita Mrázková