Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pamatujete si na nejkrásnější holčičku světa? Neuvěříte, jak teď vypadá!

22. prosince 2023 | 06:00

V šesti letech uchvátila svět nevinnou a roztomilou tváří, plavými dlouhými kadeřemi i pronikavým modrým kukučem. O 14 let později je stále zářnou hvězdou modelingu, avšak její výraz srší smyslností. Jak nyní vypadá tehdejší nejkrásnější holčička světa?

Modelingový milník půvabné Francouzky Thylane Blondeau však neleží v roce 2007, kdy byla vyhlášena za nejkrásnější holčičku světa, nýbrž ještě v době 2 roky před tím. Tehdy se v pouhých čtyřech letech stala dětskou hvězdou přehlídky francouzského návrháře Jeana-Paula Gaultiera, jenž má nosné jméno v historii módy. V kolekci Spring 2006 Ready-to-Wear, která byla inspirována venkovem, měla tehdejší holčička hned dva vstupy na přehlídkové molo. Poprvé oblékla dlouhé světlé šaty s tmavou výšivkou, v nich se nechala vést za ruku starší modelkou a modelem z každé strany, podruhé vstoupila na molo poseté senem ve žlutých šatech s vrstvenou kanýrkovou sukní.

O dva roky později, kdy nesla kýžený titul dětské krásy, se objevila na titulní straně Vogue Enfants, poté v módním editorialu ve Vogue Paris. Snímky z focení však rozvířily vody a snesla se na ně valná kritika. Tehdy desetiletá holčička totiž pózovala ve zlatých šatech s hlubokým výstřihem, na jehlových podpatcích ve smyslné póze hodné dospělé modelky, byla obklopena leopardím vzorem pohovky a polštářů. Objekt sexuality navíc dotvářely přespříliš výrazné líčení i uhrančivý, vražedný pohled.

Tip na video: Jak správně chodit na podpatcích? Těchto chyb se vyvarujte!

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

Daily Mail tehdy uvedl názor jednoho blogera, který se vyjádřil k provokativním snímkům následovně: „Je to krásná holčička a jsem si jistý, že z ní jednoho dne bude skvělá modelka, tyhle fotografie mi ale přijdou více než znepokojivé – vypadá příliš dospěle.“ K tomuto vyjádření se přidaly ostřejší námitky, včetně názoru bývalé britské labouristické poslankyně Helen Goodman, která obvinila Vogue, že je "hanebný a absolutně nezodpovědný", kvůli tomu, že zveřejnil ony fotografie.

Později se Thylane stala tváří několika světových značek, nyní v dospělosti předvádí i spodní prádlo. Pravidelně spolupracuje se značkou Etam a dle jejích slov jsou show vždy zábavné, tolik neuvěřitelné. 

To, že se nebojí odvážných modelů a pozornosti (touhu po ní má v krvi odmalička), dokazuje i provokativní model z její účasti na březnovém pařížském fashion weeku minulého roku, který uzavřel slavnou čtyřku světové módy – New York, Londýn, Milán a Paříž. Při příležitosti přehlídky značky Miu Miu oblékla zkrácený šedý svetr s copánkovým vzorem, který odhaloval její štíhlé tělo. Zpod bokových palazzo kalhot nechala navíc vykukovat tělové kalhotky. A tak se předvedla v Y2K módě, která aktuálně vládne její generaci.

Autor: Žaneta Podlahová