Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Carolyn Bessette-Kennedy: O životě módní ikony, která tragicky zahynula, se chystá seriál!

17. ledna 2022 | 06:00

Byla krásná, úspěšná, za muže měla potomka z rodu Kennedyů – a možná právě to se jí stalo osudným. Její předčasná smrt, určitá aura tajemna, ale i vytříbený styl a cit pro módu se staly inspirací pro natočení American Love Story – biografického příběhu mladé ženy.

Byka výkonnou ředitelkou módního domu Calvin Klein a poprvé vstoupila do očí veřejnosti v roce 1994, kdy začala chodit s fešákem Johnem F. Kennedym juniorem, synem bývalého amerického prezidenta. O dva roky později se pár vzal na odlehlém ostrově Cumberland v Georgii.

Video se připravuje ...
Dětská hvězda z Primy dostala hlavní roli! Má se Burešová začít bát? • VIDEO: Markéta Reinischová

Nevěsta v den D oblékla hedvábné šaty od Narcisa Rodrigueze a korálkové sandály Manolo Blahnik. A její outfit vzbudil poprask. Najednou to byla Carolyn, kdo udával módní trendy. Vznikl "styl Carolyn Bessette-Kennedy" – tak trochu pouliční, ale ohromně nadčasový.

 

Carolyn Bessette-Kennedy
Autor: Zdroj: Pinterest

O Carolyn jako ženě se toho ale příliš nevědělo. Pár měsíců před její tragickou smrtí se mluvilo o krizi s Johnem, o jejím nezájmu mít dítě a mnoha slovních potyčkách. Jak to bylo doopravdy, už nikdo nezjistí.

Osudný pro ni byl 16. červenec roku 1999, kdy v pouhých třiatřiceti letech zahynula spolu se svým mužem a starší sestrou v letadle. Pilot údajně nezvládl sestup stroje kvůli tmě. Prokletí rodu Kennedyů tak znovu nabylo na platnosti.

O životní příběh krásné Carolyn se více než dvaadvacet let po její smrti začal zajímat známý producent Ryan Murphy, který má na kontě dokumenty o aféře Moniky Lewinské a Billa Clintona nebo tragickém úmrtí návrháře Gianniho Versace. Jeho původní projekt American Crime Story se tak rozroste o projekt American Love Story, který se zaměřuje právě na známé páry. První z nich nebude nikdo jiný než svého času ostře sledovaná dvojice Carolyn Bessette-Kennedy a John F. Kennedy Jr.