Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Hezoun Harry Styles poprvé v Praze a bez One Direction. Zavzpomínejme na jejich nejhranější pecky

  • 23. února 2020 | 06:00

    Nejvýraznější postava boybandu One Direction, Harry Styles, vydal na konci roku 2019 novou desku Fine Line, na které je dvanáct skladeb. Přijede ji představit i do Prahy. Půjde o úplně první návštěvu tohoto šestadvacetiletého krasavce v Česku. Se svou mateřskou skupinou se sem nikdy nepodíval. Zavzpomínejme na největší hity této dnes již rozpadlé pětice.

    Harry Styles oslavil 1. února své šestadvacáté narozeniny. Jeho kariéra začala v chlapecké kapele One Direction, s kterou dosáhl na úplný vrchol. Tahle kapela vždycky platila za nejstylovější gentlemany, co se týče stylu a oblékání. Kam se hrabou jejich předchůdci Backstreet Boys nebo N*Sync.

    Skupina prodala miliony alb a singlů po celém světě a získala téměř dvě stovky prestižních ocenění, mezi kterými nechybí ceny Brit Awards, MTV Video Music Awards, Billboard Music Awards nebo American Music Awards.

    One Direction vyprodávali ty největší koncertní haly po celém světě. V roce 2016 se ale kapela odmlčela a jednotliví členové se začali věnovat svým sólovým projektům. Uvidíme, jestli se někdy ještě dají dohromady, sólové hity Harryho Stylese i kusy od One Direction ovšem uslyšíte v pondělí 11. května ve vysočanské O2 areně. Jako předskokan vystoupí zpěvačka King Princess

  • What Makes You Beautiful

    Vůbec největší hit boybandu vyšel v roce 2011 na debutovém albu Up All Night. Nejslavnější píseň One Direction napsal Savan Kotecha, který měl v šuplíku rok melodii. Text ho napadl jednou ráno v hotelovém pokoji v Londýně. Jeho manželka měla špatný den a cítila se ošklivá. „Ne, vypadáš nádherně. Nevíš, jak krásná jsi.“ A pak si řekl. Ty jo, kecy, to je dobrý text. Vydrž,“ svěřil se pro magazín Sugar. Když pak Harry Styles uslyšel demo, poslal mu smsku „Myslím, že to máš. Myslím, že je to ono.“

  • One Thing

    „Všichni jsme milovali ten verš. Je strukturovaný skoro jako ukolébavka,“ řekl Harry Styles a přiznává, že od začátku věděli, že tento kus bude hit. Jde o sesterskou píseň What Makes You Beautiful. „Vlastně, jakmile byla hotová, došlo nám, že je ještě lepší,“ dodává zpěvák.

  • Story of My Life

    Procítěná balada s emotivním videoklipem vyšla v roce 2013 na albu Midnight Memories a patří k vůbec nejúspěšnějším skladbám této pětice. Fotografie ve videoklipu zobrazují členy One Direction zejména v dobách raného dětství. Klip se natáčel na tajném místě, o kterém ví jen velmi málo lidí.

  • Drag Me Down

    Rozjetá pecka vyšla na pátém studiovém albu Made in the A.M. v roce 2015. Jde o první singl po odchodu člena Zayna Malika v březnu 2015. Singl měl úspěch, i když jeho vydání neprovázela žádná masivní marketingová kampaň. Zpěvák Liam Payne ji pověsil na svůj twitterový účet.

  • History

    Píseň History vyšla v roce 2015 na albu Made in the A. M. a oslavuje fanoušky, kteří se skupinou zůstali v dobrých i zlých časech. Už při vydání singlu se spekulovalo, že se kapela rozpadne nebo si minimálně dá pauzu. Videoklip je jakýmsi průřezem celou kariérou od vystoupení v X Factoru, po první velké turné v Anglii, až po záběry z dalších videoklipů a turné v největších halách po celém světě.

Autor: Hana Langrová
Klíčová slova:  harry styles, One Direction, koncert, hudba, styl, móda
Diskuse ke článku
.