Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

StarDance očima profesionálky: Komu šaty znemožnily tanec a kdo byl retro?

  • 6. prosince 2019 | 06:00

    Pořad StarDance jako každý rok přitáhl k televizním obrazovkám i ty, kteří běžně televizi nesledují. Tohle je ovšem něco úplně jiného! Nejenže napjatě sledujeme výkony tanečníků, ale také vnímáme překrásné šaty, které letos vytváří módní návrhářka Taťána Kovaříková. A nás zajímalo, co si o kostýmech tanečníků myslí profesionál!

    Bývalá profesionální tanečnice a trenérka tanečního sportu Michaela Krupičková nám okomentovala modely z osmého soutěžního večera. Tanečníci měli za úkol ztvárnit už dva tance. Jedním z nich byl současný moderní tanec, čemuž odpovídaly i rozdílné šaty. Dále se páry rozdělily do kategorií tančících rumbu a tančících valčík. Jak si Taťána Kovaříková poradila s ušitím těchto modelů?

  • Jakub Vágner a Michaela Nováková

    Výrazné červené šaty byly zvoleny pro současný tanec, volná vícevrstvá sukně splývající už od žeber při pohybu jako by zaplnila celý parket, na pravé ruce měla tanečnice zajímavý detail – šněrování v barvě šatů. Pro další tanec páru – rumbu – oblékla Michaela bílo-stříbrné šaty se zajímavým detailem zakončení rukávů – s peřím. Tanečnicím ozdoby paží pomáhají lépe si uvědomovat pohyb rukou při tanci, zároveň těmito detaily na paže upozorní diváky a porotu.

    Jakub Vágner, Michaela Nováková - současný tanec a rumba
    Autor: profimedia.cz

  • Veronika Khek Kubařová a Dominik Vodička

    Jednoduché asymetrické fialové šaty pro současný tanec a rozkošné žluté šaty s bohatým zdobením a klasickými saténovými rukavičkami pro valčík – jak vystřižený z Vídně.

    Veronika Khek Kubařová, Dominik Vodička - současný tanec a valčík
    Autor: profimedia.cz

  • Matouš Ruml a Natálie Otáhalová

    Světlounce šedé šaty pro současný tanec s lesklou asymetrickou sukní mě nenadchly, střih ale umožnil tanečnici naprosto uvolněný pohyb a celá show byla skvělá. Růžové šaty pro valčík jsou z pohledu soutěžního tance retro, tento střih sukně nosívala na tanečních soutěžích má maminka v 70. letech a v růžové baletní barvě jsou šatičky opravdu jako pro porcelánovou panenku.

    Matouš Ruml, Natálie Otáhlová - současný tanec a valčík
    Autor: profimedia.cz

  • Karel Kovy Kovář a Veronika Lišková

    Černé dramatické šaty pro současný tanec – nebo spíše trikot s legínami a volný svrchní díl – vypadají na fotce pěkně, ale při pohybu tanečnici překážely, s látkou bojoval i partner při zvedačkách, do látky se oběma dokonce zamotaly ruce. Pro rumbu byly zvoleny naopak velmi něžné světlé šaty zdobené kamínky, sladěné do barvy má tanečnice i boty.

    Karel Kovy Kovář, Veronika Lišková - současný tanec a rumba
    Autor: profimedia.cz

  • Gabriela Koukalová a Martin Prágr

    Oboje šaty jsou velmi elegantní a zároveň velmi rafinované. Bílé šaty pro současný tanec mají na sukni několik vysokých rozparků, které jednak umožňují velký rozsah pohybu, jednak umožňují divákovi prohlédnout si celé nohy tanečnice. Vrchní látka šatů je průhledná, zejména pod reflektory. Moc se mi líbí nápaditost šatů zvolených pro latinskoamerickou rumbu – tělové zdobené minišaty vykukují pod výstřihem a rozparkem fialových šatů, dlouhé rukávy krásně ladí s pomalými měkkými rumbovými pohyby paží. Tento odstín fialové je na parketu nepřehlédnutelný.

    Gabriela Koukalová, Martin Prágr - současný tanec a rumba
    Autor: profimedia.cz

Autor: Markéta Luštincová
Klíčová slova:  vip, ze života hvězd, celebrity, stardance, šaty
Diskuse ke článku
.