Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Čím starší, tím provokativnější: Jak se vyvíjel styl Madonny?

12. října 2021 | 06:00

Madonna (63), celým jménem Madonna Louise Veronica Ciccone Ritchie, je zpěvačka, která nás stále baví a fascinuje. Během své třicetileté kariéry se stala módní ikonou. Její smysl pro styl je stejně vlivný jako její hudba. To předvedla i v pátečním vysílání The Tonight Show Jimmyho Fallona.

 

Nejenže přišla ve velmi provokativním modelu, ale neváhala ani zvednout si sukni, ukázat divákům své pozadí a následně se lascivně rozvalit moderátorovi na stůl. Opět tak dostála svému heslu o tom, že nikdy a za žádnou cenu nechce být obyčejná. To rozhodila i tak ostříleného moderátora, jako je Jimmy Fallon. Více fotek najdete ve fotogalerii. Tam také uvidíte, jak se styl této popové královny vyvíjel v průběhu let. 

Madonna tu byla ještě před vlivnou zpěvačkou Lady Gaga, ta má stejně jako Madonna neuvěřitelně proměnlivý šatník. Madonna se na scéně objevila začátkem 80. let. V té době nejčastěji nosila krajku a zkrácené legíny.

Její paže byly ověšené černými gumovými náramky, nosila kříže a nad rty měla vždy výraznou pihu. Vlasy měla vlnité a na jedné straně jí zakrývaly část obličeje. Tento look brzy okopírovaly všechny mladé dívky. Módu pak ovlivnila natolik, že už nebylo nepřijatelné ukázat krajkovou podprsenku pod topem.

1984 - Se svým typickým stylem, který kopírovaly v 80. letech všechny dívky.
Autor: profimedia.cz

Jakmile se posunula ve své kariéře, byl konec se šetrností a s levnými obchůdky, začala nosit drahé oblečení od návrhářů. Madonna se stala ženou, která nejenže udávala módní trendy, ale dokonce i ovlivňovala návrháře. Třeba Jean-Paula Gaultiera, ten pro ni vymyslel několik kostýmů včetně známé špičaté podprsenky – neboli torpéda – v roce 1990.

1991 - Na filmovém festivalu v Cannes ve známé podprsence.
Autor: profimedia.cz

Volba oděvu samozřejmě reprezentovala i fáze jejího života. Když si roku 2000 vzala britského režiséra Guye Ritchieho a žila s ním a jeho dětmi na venkově v Anglii, skládal se její šatník z tvídových a květovaných šatů. V tomto období se snažila psát dětské knihy.

Video se připravuje ...
Madonna u svého billboardu z pop up obchůdku! • VIDEO: Profimedia

Madonna však nebyla šťastná a po sedmi letech přišel na řadu rozvod. Přestože vztahy jí nevycházejí, má i tak velkou rodinu, vedle svých dvou dětí vychovává ještě další čtyři adoptované. Od rozvodu randí s mladšími muži a nejen tím, ale i svými outfity stále provokuje. Skautským oděvem na udílení cen v roce 2013 se dokonce snažila upoutat pozornost k určitým sociálním problémům, konkrétně k zákazu organizace gayů.

2013 - Na udílení cen Glaad Awards si oblékla skautskou uniformu, aby upozornila na zákaz organizace gayů.
Autor: profimedia.cz

Její outfity jsou často předmětem kritiky. S přibývajícím věkem si často dovolí víc než ve svých dvaceti letech. Zatímco společnost tvrdí, co se má nosit, Madonna si stojí za svým a říká: „Je to moje tělo, je nádherné a já si budu nosit to, co chci.“

2016 - Met Gala v New Yorku.
Autor: profimedia.cz

Podívejte se do naší fotogalerie na styl popové královny:

Autor: Markéta Tošnarová