Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Nejúspěšnější SuperStar Aneta Langerová slaví 30! Z šedé myšky je lady!

26. listopadu 2016 | 06:00

Výhra v SuperStar jí odstartovala kariéru, ale prosadit se dokázala jen díky svému talentu a píli. Na vrcholu české hudební scény je už 12 let, na kontě má čtyři alba a několik hudebních ocenění. Dnes slaví zpěvačka a skladatelka 30. narozeniny!

Aneta Langerová (30) vstoupila do světa šoubyznysu díky výhře v talentové soutěži, v roce 2004 se stala historicky první českou SuperStar. Vmžiku se stala známou osobností a od té doby se drží v českém hudebním světě na vrcholu. 

Kromě hudby má v krvi i tanec, což potvrdila v soutěži StarDance... když hvězdy tančí. Zatančila si v ní v roce 2010 a s partnerem Michalem Kurtišem se umístila na druhém místě. 

Za svou kariéru vydala už čtyři alba, poslední se jmenuje Na Radosti (2014) a kritici na něj pěli slova chvály. Úspěch sklidila i na předávání cen Akademie populární hudby Anděl, kde loni získala hned čtyři ceny. Nejvíce jí ale záleží na tom, jak album přijmou fanoušci, a toto nejnovější přijali skvěle.

Přestože ho vydala už před dvěma lety, koncertní sály pořád zaplňuje. Nyní je na turné u našich slovenských sousedů, kde její písně doplňuje smyčcové trio. Turné vyvrcholí třemi koncerty u nás, které budou oslavou výročí dvou let od vydání tohoto CD a také jejích třicátých narozenin. 

Video se připravuje ...
Aneta Langerová - Tráva (2014) • VIDEO: Youtube.com/AnetaLangerova

V červnu vydala album Na Radosti také v podobě vinylové desky, kterou jí pokřtila herečka Bára Hrzánová (52). Aneta prozradila, že jsou si velmi blízké. "My s Bárou máme neobyčejně blízký vztah, jsme takové spojené duše, takže volba byla jasná. Známe se už hodně let a jsem ráda, že si dnes udělala čas," řekla pro Blesk.cz.

Aneta si osobní život velmi střeží. Sice se netají tím, že před muži dává přednost ženám, ale kdo je její přítelkyní, nechce prozradit. A jak vnímá příchod třicítky? „Není pro mě přirozené mluvit o detailech, ale vše je naprosto v pořádku. S přibývajícím věkem jsem paradoxně pozitivnější. Nejtěžší to pro mě bylo tak kolem šestadvacátého roku, kdy jsem nevěděla, čí jsem. Ale nabralo to dobrý směr, naštěstí jsem kolem sebe vždy měla skvělé lidi,“ řekla pro ČTK. 

Autor: red