Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Brenda to nevzdává: Proti rakovině bojuje tancem. Jak ji nemoc změnila?

12. října 2016 | 06:00

Herečka Shannen Doherty (45) prochází velmi těžkým obdobím. Od minulého roku bojuje s rakovinou prsu, která se jí nyní rozšířila i do lymfatických uzlin. Snaží se přesto zůstat optimistkou. Svou cestu dokumentuje na Instagramu, kde se vypisuje ze svých pocitů. Snaží se tak dodat energii a víru dalším, kteří jsou na tom stejně jako ona. 

Většina lidí by se v podobné situaci, v jaké se nyní nachází Shannen, uzavřela do sebe s stáhla ze světa. Herečka ale udělala pravý opak: celý svůj příběh sdílí na Instagramu, ať je realita sebevíc krutá. 

Tímto chce dodat sílu dalším, které postihla tato těžká nemoc. Věří přitom, že pohyb je klíčem k uzdravení. V současnosti podstupuje chemoterapii, po které jí nebývá dobře. Nejraději by pak jen ležela v posteli. Shannen se ale rozhodla jinak a začala chodit na hodiny tance a do posilovny. 

Video se připravuje ...
Shannen Doherty • VIDEO: Instagram.com

"Ano, byla jsem unavená, ano, chtěla jsem být raději v posteli, ale šla jsem se hýbat a potom jsem se cítila o hodně líp. Jakýkoliv pohyb během nemoci je dobrý. My to zvládneme!!!" napsala Shannen k videu.

Přestože některé dny těsně po chemoterapii není schopná jít cvičit, snaží se o to víc den následující. Je totiž přesvědčená, že pohyb je klíčem k uzdravení, protože podle ní pomáhá z těla vyplavovat toxiny.

Její obrovskou podporou je rodina, především maminka a manžel Kurt Iswarienko, za kterého je provdaná od roku 2011. Prohlédněte si fotogalerii a podívejte se, jak jde čas s představitelkou Brendy z Beverly Hills 90210. 

Autor: luh