Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Renée Zellweger: S Bridget mám společné životní omyly a neohrabanost

5. října 2016 | 06:00

Neplánované těhotenství zamává i s osobami neskonale více usazenými v realitě, než je hrdinka dnes už legendární série o Bridget Jones. Třetí pokračování přišlo do kin po dvanácti letech od 
uvedení druhého dílu a dlouhou filmovou pauzu si dopřála i představitelka hlavní role: oscarová herečka Renée Zellweger.

Úspěšná byla už knižní předloha o Bridget Jones z roku 1996. Její autorka Helen Fielding je coby spoluautorka scénáře podepsána i pod všemi filmy o mladé ženě, jíž se navzdory nezpochybnitelné snaze zhubnout, najít si partnera a nezamilovávat se do alkoholiků v životě prakticky nic nedaří. S jejími traumaty ohledně věku, vzhledu i profesního uplatnění se ztotožnily statisíce žen po celém světě, a tak není divu, že jen první díl vydělal 282 milionů dolarů.

V rozhovoru pro The Interview Feed Renée Zellweger přiznává, že po šesti letech, která uplynula od jejího vůbec posledního natáčení, se jí už po světě filmu skutečně zastesklo. Byť onen čas věnovala věcem, které jako člověk potřebovala. Příprava nové Bridget tedy přišla jako na zavolanou.

Video se připravuje ...
Trailer k filmu Dítě Bridget Jones (2016) • VIDEO: Youtube.com

Bridget je čtyřicet. Šílí po ní dva muži, je stále velice žádoucí. To je pro ženy v tomhle věku dobrá zpráva, nemyslíte?

Takhle jsem o tom nikdy nepřemýšlela. Ta postava samozřejmě sestává z mnoha jednotlivostí, které můžete pokládat za nepříjemné, nikdy mě ale nenapadlo na ni pohlížet tak, že by snad nechtěla užívat života plnými doušky a netoužila být přitažlivá.

Co všechno máte s Bridget společné?

Ach Bože, asi hlavně její životní omyly. Taky její neohrabanost a snahu se ze všeho zase oklepat. Bridget je nesmírně inspirativní, ale bez ohledu na to, jak moc se snaží dostát všemu, co si předsevzala, se vždycky nakonec musí smířit s tím, že je prostě taková, jaká je. Přitom nikdy nepřestane být absolutně autentickou osobností. To se mi na ní moc líbí.

Od posledního dílu už uběhlo neuvěřitelných 12 let. Vstupovala jste do nového projektu s nějakými obavami?

Jistěže ano. Chtěla jsem, aby to všechno dávalo smysl. Přece jen je to už třetí film postavený na postavě, kterou mají lidé strašně rádi, takže k tomu musíte přistupovat opravdu s rozvahou. Taky jsem cítila odpovědnost vůči Helen Fielding, protože vytváříme něco, co úplně nekoresponduje s jejími postavami a příběhem. Chtěla jsem si být v tom případě jistá, že se náš vlastní příběh bude odvíjet od něčeho smysluplného a že ta postava bude schopná věrohodně dostát svému charakteru a tomu, co představuje.

Co mi řeknete o svém novém filmovém partnerovi Patricku Dempseym v roli Jacka? Jak se vám spolu pracovalo?

Od okamžiku, kdy jsem se dozvěděla, že se stane součástí nového týmu, jsem se na něj moc těšila. Je to moc hezký chlap, a nadto zábavný. Rychle jsme se spřátelili a troufám si říct, že jsme si ten společný čas dost užili. On si občas odskočil vyhrát nějaký automobilový závod a zase se vrátil na natáčení.

Celý rozhovor najdete v novém čísle časopisu OK! Magazine.

...
Autor: OK! Magazín

Autor: připravila Markéta Vojtíšková, The Interview Feed
Video se připravuje ...