Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Do kin jde Anthropoid: Podívejte se na hlavní postavy českých hrdinů

30. září 2016 | 06:00

Od středy můžete zamířit do českých kin na velmi očekávaný film Anthropoid, který vypráví známý skutečný příběh dvou českých mužů. Co o něm potřebujete vědět?

Osud dvou vojáků zahraničního českého odboje Gabčíka a Kubiše známe všichni, ale shrňme si fakta. Cílem přísně utajené operace připravené spojeneckými silami v Londýně během druhé světové války byl atentát na říšského protektora Reinharda Heydricha v Praze.

Jozefa Gabčíka hraje Cillian Murphy, kterého můžete znát například z filmu Temný rytíř povstal, a Jana Kubiše náš oblíbenec Jamie Dornan. Válečné drama natáčeli v Česku minulý rok v létě a film představili na letošním festivalu v Karlových Varech, kde byl přítomný i Jamie Dornan.

Video se připravuje ...
Oficiální trailer k filmu Anthropoid (2016) • VIDEO: Youtube.com

Po boku hvězd Hollywoodu měli možnost si zahrát Aňa Geislerová, která ztvárnila přítelkyni Jozefa Gabčíka, nebo také Alena Mihulová, Jan Budař a Václav Neužil.

Po premiéře v srpnu v Americe se film s příliš pozitivními recenzemi nesetkal, kritici vyčítali mimo jiné i nepřesnosti, přestože režisér Sean Ellis celou událost dlouho studoval. Nyní máme možnost se na celou operaci Anthropoid podívat z jiné perspektivy. Necháte si film ujít, nebo už máte zamluvená sedadla v kinosále? Zatím se můžete navnadit několika fotkami z natáčení filmu!

Autor: luh