Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Charlize Theron proti diskriminaci žen: Nebudu brát méně než muž

Charlize Theron má dost diskriminace žen v Hollywoodu.
13. ledna 2015 | 13:00

Oscarová herečka Charlize Theron prolomila diskriminaci žen v Hollywoodu. Za snímek The Hauntsman si vybojovala 10 milionů dolarů, tedy stejně, jako dostal její kolega Chris Hemsworth. Uvedla, že nevidí důvod, proč by měla za stejnou práci brát méně než muž.

S diskriminací žen na pracovním trhu zdaleka nebojujeme jen u nás v České republice. Na fakt, že pobírají bezdůvodně výrazně nižší honoráře než jejich mužští kolegové, poukazují i slavné hollywoodské herečky. Jak ukázaly e-maily, které společnosti Sony nedávno ukradli hackeři, herečky Amy Adams a Jennifer Lawrence získaly za snímek American Hustle 7 % z výnosů filmu, zatímco jejich kolegům Christianu Baleovi, Bradleymu Cooperovi a Jeremy Rennerovi společnost nabídla 9 %.

Podle společenského deníku Page Six byla Charlize Theron při vyjednávání o honoráři za snímek The Hauntsman neústupná a trvala na tom, že dostane stejný honorář jako mužská hvězda filmu, urostlý krasavec Chris Hemsworth. Podle informací z produkce si Charlize stejný honorář rozhodně zaslouží, protože ve snímku, který teprve bude uveden do kin, kolegu levou zadní přehrává.