Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Georgovi už rostou zuby: Podívejte se na osm měsíců jeho života

  • Hrdí rodiče William a Kate s rozesmátým malým princem Georgem
    20. března 2014 | 06:00

    Od narození prince George v sobotu uplyne už osm měsíců. Pojďme si společně připomenout ty nejzásadnější okamžiky jeho královského života.

  • Nejočekávanější narození

    Nejočekávanější miminko uplynulých let spatřilo světlo světa 22. července 2013. Prvorozený syn prince Williama a vévodkyně Catherine dostal jméno George Alexander Louis. Úředně však bude vystupovat jako Jeho královská výsost princ George z Cambridge. Nejmladší následník britského trůnu vážil po narození 3,8 kilogramů a okamžitě se stal nejsledovanějším miminkem světa.

    Vévoda a vévodkyně z Cambridge si odnášejí svého syna prince George z porodnice.
    Autor: Reuters
  • První neformální fotografie s rodiči

    Zhruba měsíc od narození prince George zvěřejnili jeho rodiče první neformální fotografie se svým synem. Oba snímky jsou ze zahrady, která patří k domu Middletonových v Bershire. Fotografem nebyl nikdo jiný, než otec Catherine, Michael Middleton. Kdo se ovšem těšil, že uvidí prince George v plné kráse, byl zklamán. Na snímcích je totiž zabalený v šátku a kouká mu jen hlavička.

    Prince William, jeho manželka Kate, s novorozeným synem. Fotografie je pořízena v zahradě rodinného domu Middletonových.
    Autor: profimedia
  • Křest

    Když bylo princi Georgovi čtvrt roku a jeden den, byl pokřtěn. Ve Svatojakubském paláci 23. října nechyběla ani královna Alžběta II. se svým manželem princem Philipem, princ Charles s manželkou Camillou, manželé Middletonovi a sestra Catherine, Pippa. Princ George má dohromady sedm kmotrů a celý obřad trval třičtvrtě hodiny.

    Princi Georgovi už patří například rubíny posázený náramek z ryzího zlata.
    Autor: Profimedia, Reuters
  • První oficiální rodinný portrét

    Krátce po středečním křtu se královská rodina rozhodla nafotit oficiální portréty. Uznávaný hollywoodský fotograf Jason Bell zachytil malého George, jak se culí na své rodiče, kteří se na něj na snímcích zamilovaně dívají.

    Oficiální portrét Prince George s rodiči pořídil hollywoodský fotograf jason Bell
    Autor: EPA
  • První cestování

    Princi Georgovi bylo půl roku a pár dnů, když ho maminka Catherine vzala poprvé na "dovolenou". Do slunného Karibiku vyrazila vévodkyně i se svými rodiči. Kvůli absolutnímu soukromí si Kate pronajala pro svou rodinu luxusní vilu na soukomém ostrově. Tenhle výlet měl jen jednu chybu, princ William tentokrát zůstal doma v Británii kvůli studiu. Na cestování s tatínkem Williamem si tak malý George bude muset počkat do dubna, kdy i s maminkou Catherine poletí do Austrálie a na Nový Zéland.

    Kate vzala prince George na první zahraniční dovolenou do Karibiku. William zůstal doma.
    Autor: archiv Blesku
  • První zoubek, krůčky a slovo

    První zoubky prince George se už hlásí o pozornost. Noci královské rodiny jsou proto poslední dobou velmi krušné.

    Na první krůčky a později i první zvolání "máma" a "táta" si budeme muset ještě počkat.

    Na rodinném snímku nechybí kromě Williama, Kate a George ani psi. Fotografi e vznikly na zahradě rodičů vévodkyně Catherine.
    Autor: Reuters, archiv Blesku

Diskuse ke článku
.