Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Slavní vegani: Pitt se hádá s Angelinou o maso, Harrelson si stravou léčí pleť

  • Které celebrity se stravují jako vegani?
    1. listopadu 2013 | 06:00

    Někteří se stali vegany ze zdravotních důvodů, jiní z přesvědčení a kvůli lásce ke zvířatům. Společné mají to, že nejedí nejen maso, ale také veškeré potraviny zvířaty vyprodukované, jako jsou vejce nebo mléko. Také ale neoblékají kůži nebo hedvábí. Které celebrity dnes mohou slavit Světový den veganství?

  • Alanis Morissette


    Alanis Morissette
    Autor: Profimedia.cz
    Slavná zpěvačka Alanis Morissette (39) o sobě tvrdí, že je vegankou, ale jen z 80%, za což ji její přátelé trochu odsuzují. Jejím hříchem proti veganské stravě jsou totiž ústřice, které doslova zbožňuje. K vaření přistupuje Alanis jako k léčbě, tvrdí totiž, že jídlo je lék. „Potraviny, které jíme, jsou jakýmsi posvátným palivem, které má být chutné. Jsem posedlá polévkami a etnickými pokrmy. Vždycky, když vařím přátelům, nechávám je hádat, z jaké země pokrm pochází,“ vypráví o svém kulinářském umění Alanis, která je vegankou od roku 2008.
  • Alec Baldwin


    Herec Alec Baldwin
    Autor: Profimedia.cz
    Herec Alec Baldwin (55) je velkým bojovníkem za práva a záchranu zvířat, a tak není divu, že stravuje jako vegan. „Pokaždé, když si sedáme ke stolu, volíme. Prosím vyberte si vegetariánství nebo veganství a udělejte něco pro zvířata, životní prostředí i své zdraví,“ říká hollywoodský herec. Ten k veganskému způsobu života přivedl i svou bývalou ženu, herečku Kim Basinger.
  • Emily Deschanel


    Emily Deschanel
    Autor: Reuters
    Známá „Kůstka“ ze seriálu Sběratelé kostí je vegankou už dob dospívání a nepřestala s tím ani v době, kdy čekala svého syna. „Jako matka musím být proti tomu, aby byla mláďata krav byla násilně svým matkám odebírána a prodávána lidem na maso,“ řekla o svém postoji herečka Emily Deschanel (37).
  • Olivia Wilde


    Herečka Olivia Wilde představila v New Yorku nové produkty na oči kosmetické firmy Revlon.
    Autor: Profimedia.cz
    Krásná „Třináctka“ byla 12 let vegetariánkou, ale od té doby, co natáčela film „Máslo“, stala se z ní veganka. „Tahle strava mi pomáhá cítit se dobře. K veganství mě přivedla Alicia Silverstone, která při natáčení filmu Máslo vařila nejrůznější veganské pochutiny,“ svěřila se Olivia Wilde (29).
  • Mike Tyson


    Mike Tyson váží už jen 100 kilo
    Autor: Foto Profi media.cz a Reuters
    Boxer Mike Tyson (47) je všeobecně známý jako ukusovač uší svých protivníků, v soukromém životě si ale na maso nepotrpí. Bývalý šampion v těžké váze se stal veganem v loňském roce, když se rozhodl začít svůj život úplně od začátku. „Veganství mi dalo šanci vést zdravý život. Byl jsem tak plný všech možných drog a špatného kokainu, že jsem mohl stěží dýchat," řekl Tyson.
  • Woody Harrelson


    Woody Harrelson
    Autor: Profimedia.cz
    Herec Woody Harrelson (52) je doopravdy přísným veganem a to od dob, kdy se přestěhoval do New Yorku, aby se stal hercem. „Jel jsem jednou autobusem a holka co seděla vedle mě se mi zadívala na obličej plný akné a řekla mi, že když přestanu pít mléko, pleť se mi zlepší. Bylo mi tehdy 24 a začal jsem o svém jídle více přemýšlet.“ Svoje zapálení pro veganskou stravu Woody dohnal až do té míry, že se snaží jíst pouze syrovou a tepelně neupravenou stravu.
  • Michelle Pfeiffer


    Herečka Michelle Pfeiffer
    Autor: profimedia.cz
    Nestárnoucí „Cat woman“ Michelle Pfeiffer (55) ví, jak to zařídit, aby jí mládí neutíkalo. Podle jejích slov, je elixírem mládí právě veganská strava. „Jsem marnivá a musím říci, že chci vypadat dobře a žít dlouho,“ říká herečka.
  • Brad Pitt


    Bradd Pitt
    Autor: profimedia.cz
    Herec, který byl sexy ve dvaceti a nic z jeho charismatu mu neubylo ani v padesáti, je přísným vegetariánem několik let a v současné době dokonce přesídlil na radikálnější veganskou stravu. „Nesnáším červené maso a nesouhlasím s chovem dobytka na maso, protože metan, který produkují, poškozuje životní prostředí. Angie můj názor ale nesdílí,“ rozpovídal se herec, jehož partnerka Angelina Jolie se do steaku klidně zakousne.
  • Portia de Rossi


    Faux pas celebrit na EMMY 2012
    Autor: Profimedia.cz
    Herečka Portia de Rossi (40) známá ze seriálu „Ally McBea“ a manželka jedné z nejlepších moderátorek Elle DeGeneres, je vegankou od té doby, co se odstěhovala z města na farmu v Kalifornii. „Když jsem začala bydlet na farmě, často jsem plakala, protože jsem věděla, že nemůžu jíst zvířata, která tu se mnou žijí.“
  • Rooney Mara


    Krásná představitelka filmové Lisbeth tady zvolila světlejší rtěnku.
    Autor: profimedia.cz
    Krásná herečka Rooney Mara (28) na sebe upozornila rolí ve filmu „Muži, kteří nenávidí ženy“ a stala se z ní hvězda první velikosti. Nedávno se Rooney rozhovořila i o svém veganství „Jím hodně a často a miluji veganské jídlo.“

Diskuse ke článku
.