Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Zemřeli mladí, přesto jsou slavní: Zabil je alkohol a drogy!

  • Mnoho slavných lidí opustilo tento svět předčasně. Přesto se stali legendami hudebního a filmového průmyslu.
    27. srpna 2013 | 11:00

    Díky svému talentu a píli si vybudovali slibnou kariéru. Dveře do světa šoubyznysu byly dokořán otevřeny, ale drogy, alkohol a sebevraždy je navždy zabouchly. Tito lidé zemřeli příliš mladí, ale přesto si je svět zapamatoval.

  • Jimy Hendrix - zemřel ve věku 27 let

    ...
    Autor: profimedia.cz
    I po své smrti je považován za jednoho z nejvlivnějších a nejvýznamnějších kytaristů v rockové historii. Jimy byl hlavní hvězdou prvních hudebních festivalů Monterey a Woodstock. Úžasný kytarista zemřel na předávkování drogami. Ovšem příčina jeho smrti je dodnes zastřena závojem pochybností. Jedno je jisté, rockenrolový svět tehdy přišel o kytarového génia.
  • Amy Winehouse - zemřela ve věku 27 let

    ...
    Autor: profimedia.cz
    Je tomu více než dva roky, co svět přišel o talentovanou zpěvačku s extravagantním vzhledem. Její nakřáplý hlas si zamilovaly miliony fanoušků po světě. Ale ani sláva a úspěchy nepomohly Amy od závislosti na drogách a alkoholu. V onen den ji našel její bodyguard již mrtvou. Pitva prokázala otravu alkoholem.
  • Jim Morrison - zemřel ve věku 27 let

    ...
    Autor: profimedia.cz
    Již třetí hudebník, který zemřel ve věku 27 let. Jim byl americký leader skupiny The Doors. Pro prudkém vzestupu kapely se zpěvák začal potýkat s drogovou závislostí, ke které se později přidala i alkoholová. Bohémský styl života nakonec vyvrcholil v Paříži Jimovou smrtí. Dosud nebyla řádně provedená pitva, proto je přesná příčina smrti stále neznámá.
  • Cory Monteith - zemřel ve věku 31 let

    ...
    Autor: profimedia.cz
    Smutek ze smrti kanadského herce je stále čerstvý. Hvězda seriálu Glee totiž zemřela před necelými dvěma měsíci. Přesto, že měl před svatbou se svojí hereckou kolegyní Leou Michele, byly pro něj drogy přednější. Příčinou smrti bylo předávkování heroinem v kombinaci s alkoholem. Paradoxem je, že těsně před smrtí úspěšně skončil léčení ze závislosti na lécích.
  • Kurt Cobain - zemřel ve věku 27 let

    ...
    Autor: profimedia.cz
    Frontman kapely Nirvana patří také mezi hudebníky, kteří zemřeli v 27 letech. Stejně jako Jimy Hendrix byl slavným kytaristou, který svou tvorbou významně ovlivnil dějiny hudby. S manželkou Courtney Love byly oba závislí na heroinu. 8. dubna ho našel jeho elektrikář mrtvého. Kurt si prostřelil hlavu a zároveň v jeho těle nalezli smrtelnou dávku heroinu. V dopisu na rozloučenou zanechal citát: "Je lepší shořet, než vyhasnout."
  • Brittany Murphy - zemřela ve věku 32 let

    ...
    Autor: profimedia.cz
    Krásnou herečku většina z nás znala z filmů 8. míle, Sin City - Město hříchů nebo Líbánky. Byla také partnerkou herce Ashtona Kutchera. Dva roky po svatbě s britským scénáristou Simonem Monjackem zkolabovala v koupelně a v nemocnici byla shledána z mrtvou. Příčina smrti byla dlouhou dobu neznámá. Později prohlásil patolog zabývající se její smrtí, že hlavní příčinou bylo zánětlivé onemocnění plic v kombinaci s velkým množstvím léků. O rok později zemřel i Brittanin manžel, kterému se zastavilo srdce.
  • Janis Joplin - zemřela vě věku 27 let

    ...
    Autor: profimedia.cz
    Americká rocková zpěvačka uzavírá pětici hudebních legend, které zemřeli v osudovém věku 27 let. Janis se stala hudebním symbolem éry hippies a hvězdou hudebního festivalu Woodstock. Naneštěstí se hodně řídila životním stylem "sex, drogy a rockenrol" a to se jí stalo osudným. 4. října byla nalezena v hotelovém pokoji mrtvá. Příčinou bylo předávkování drogami. I krátká kariéra zapsala tuto zpěvačku navždy do historie hudby jako jednu z nejvýznamnějších představitelek rockenrolu.
  • Heath Ledger - zemřel ve věku 28 let

    ...
    Autor: profimedia.cz
    Australský herec se proslavil hlavně rolí ve filmu Deset důvodů, pro tě nenávidím, Zkrocená hora a Temný rytíř. Zemřel na srdeční kolaps, který vyvolalo vyčerpání a větší množství léků na spaní. Za roli Jokera v Temném rytíři získal posmrtně Oscara a Zlatý Glóbus.

Diskuse ke článku
.