Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nová role Keiry Knightley: Legendární Coco Chanel!

21. března 2013 | 06:00

Není za tím nikdo jiný než módní návrhář Karl Lagerfeld. Právě on plánuje v příštích dnech natočit krátký film, ve kterém jeho kamarádka a múza Keira Knightley (27) ztvární zakladatelku značky Chanel. A bude to prý bomba!

Herečka, která je dost štíhlá i pro samotného Karla, si v krátkometrážním snímku zahraje po boku francouzské herečky Clotilde Hemse, britské modelky Stelly Tennant nebo známého modela Brada Kroeniga a jeho čtyřletého syna Hudsona.

Natáčet se bude ve francouzském přímořském letovisku Deauville, které se slovy všestranného Karla "vrátí do doby Coco díky propracovaným retro kulisám." K autentičnosti samozřejmě přispěje i nadčasové oblečení z jeho kolekce pro Chanel.

Právě kvůli němu ostatně film vznikne. Je už takovou malou tradicí, že Lagerfeld představuje své prázdninové (tzv. cruise) kolekce prostřednictvím filmů. Ty mají nezaměnitelnou atmosféru: jsou plné dojmů, nostalgie a krásných lidí.

Loni ve filmu s názvem Příběh víly zazářily modelky Kristen McMenamy a Freja Beha Eriksen i Karlův svalnatý oblíbenec Baptiste Giabiconi. Snímek prodchnutý létem si můžete připomenout tady:

Letos návrhář, fotograf a režisér v jedné osobě slibuje ještě působivější zážitek - už proto, že v hlavní roli uvidíme nádhernou Keiru. Ta se prý na roli módní revolucionářky těší. "S Karlem pracuji moc ráda," říká. "Je úžasný, je sečtělý a umí mluvit pěti jazyky zároveň!"

Keira Knightley bude po Francouzkách Anně Mouglalis a Audrey Tautou už třetí herečkou, která Coco Chanel ztvární. Jste zvědaví, jak to zvládne? Pak si vyznačte v kalendáři začátek května, kdy bude mít krátký film internetovou premiéru.

Autor: mab