Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Jane Fonda (73): Mám skvělý sex, užívám testosteron!

23. srpna 2011 | 16:28

Známá herečka Jane Fonda (73) prozradila několik let střežené tajemství. Aby vypadala tak skvěle, pomáhá jí mužský hormon. Díky němu má prý také skvělý sex.

Na svůj věk vypadá Jane Fonda neuvěřitelně. Herečka tvrdí, že za tím nejsou žádné zásadní plastiky, tajemství se skrývá úplně jinde. To, že je pořád tak svěží a žádoucí, je z velké části díky dobrému sexu.

Už před dvěma roky se Jane pochlubila, že konečně nyní poznala, o čem je sexuální život. A to i přesto má za sebou tři manželství a k tomu dokonce umělou kyčli a kloub kolena.

"Že vypadám pořád tak dobře? Z 30 procent to jsou geny, za 30 procent může zdravý životní styl a sport a za 30 skvělý sex… Za zbylých 10 % patří dík plastickým chirurgům,“ vysvětluje. „Všichni si myslí, že si nechávám pravidelně upravit obličej, ale operovat jsem si nechala jen povislý podbradek a pytle pod očima. Zbytek je opravdu přírodní,“ tvrdí herečka.

Tahle kočka je Jane Fonda ve svých 73 letech!
Autor: profimedia.cz
Testosteron doporučuje ženám po přechodu

Ovšem skvělý sex není celé tajemství legendární filmové Barbarelly. Nyní totiž přiznala, že od svých 70. narozenin užívá mužský hormon testosteron, aby se zvýšilo její libido.

„Doteď jsem to tajila. Objevila jsem testosteron před třemi lety a můj sexuální apetit, se od té doby sakra změnil k lepšímu,“ vyznala se Fonda, která nyní žije ve spokojeném svazku se známým hudebním producentem Richardem Perrym (69). Ten asi musí koukat, co má najednou doma za dračici.

„Všem ženám ve středním věku to mohu jen doporučit. Ale s dávkováním se to nesmí přehánět. Na čas jsem dokonce musela užívání vysadit, protože se mi vyrazilo akné,“ objasňuje jistá rizika herečka.

Nejde jen o sex, ale i o sebevědomí

Tomu jak si udržet skvělý sexuální život i v pozdním věku věnovala dokonce 50 stránek ve své nové autobiografii „Prime Time”.  Ovšem až nyní prozradila, že hlavní příčinou spokojeného sexu v pozdním věku je právě testosteron.

Před časem se k jeho užívání přiznal i zpěvák Robbie Williams. A lékaři v aplikaci hormonu ženám nevidí nic neobvyklého: “Nejde jen o zvýšení libida. Ženám v přechodu dodává energii, víc sebevědomí a zlepšuje náladu,” říká britský profesor John Stud. “Spousta žen ve věku jako je Jane Fonda, se nechce vzdát svého sexuálního života, což je naprosto v pořádku,” dodává.

Jak působí testosteron:

* Tento mužský hormon pomáhá ženám v přechodu vyrovnat se se svým stavem.

* Nejoblíbenější forma je vtírání do kůže jako gel. Existuje ale i v tabletách (ty nejsou pro ženy vhodné), jako krém, v podobě náplastí a také jako implantát.

* Pravidelné doplňování hormonu dodá ženám po padesátce nejen energii, sebevědomí ale i sexappeal. Připadají si na polovinu svého věku.

* Pokud se přežene dávkování, může se vyskytnout akné a začne se mastit pokožka. Také může dojít k mužským projevům, jako je hrubnutí hlasu a růst vousů.

* Jsou tu i zdravotní rizika: Po užívání pilulek se může zvýšit hladina cholesterolu, tím se zvyšuje pravděpodobnost infarktu a mrtvice.

* Aplikace tohoto hormonu se nedoporučuje ženám, kterým byly odstraněny vaječníky.

* V některých případech může mít užívání hormonu vedlejší vliv i na metabolismus.
Autor: INT, bak