Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hvězdné sňatkové rekordmanky

18. dubna 2011 | 06:01

Říká se, že slavní muži jsou přelétaví. Ve vztazích dlouho nevydrží, po jejich boku se střídají mladé slečny jako na běžícím páse. Ale platí tato výsada  opravdu jen pro mužské pokolení? Nejsou i ženy vybíravé a věčně nespokojené? Své o tom nejspíš ví i řada českých celebrit. Do manželství neváhaly vstoupit opakovaně – třikrát i čtyřikrát. Proč vlastně?

Které z hvězd jsou před oltářem jako doma?

Lucie Bílá

Výrazná a oblíbená zpěvačka dlouho čekala na svůj den, který bude patřit jen jí a jejímu vyvolenému. První partner Petr Kratochvíl, se kterým má syna Filipa, si totiž Lucii nevzal.

V roce 2002 se pak naprosto nečekaně provdala za pozounistu Stanislava Penka, s nímž chodila jen několik týdnů. Její svatba byla jen trucem. Petr Kratochvíl si totiž v té době vzal současnou manželku Pavlínu Baburkovou.

S Václavem Noidem Bártou, kterého dlouho nazývala svým rytířem, to ovšem bylo jiné. Vzala si ho z lásky, krátce po svých čtyřicátých narozeninách. Ani tento svazek ovšem nevydržel příliš dlouho. V současné době je Lucie až po uši zamilovaná do Petra Makovičky. A tak je docela možné, že si svou lásku nechá znovu úředně zpečetit.

Jana Brejchová

Stala se nezapomenutelným sexsymbolem šedesátých a sedmdesátých let. A své ženskosti a krásy uměla vždy náležitě využívat. Prvním právoplatným manželem okouzlující herečky byl dnes již slavný režisér Miloš Forman.

Podruhé se provdala za německého herce a režiséra Ulricha Theina. Třetím osudovým mužem byl Vlastimil Brodský, se kterým má dceru Terezu. Po rozvodu s ním žila třináct let s Jaromírem Hanzlíkem. Za toho se ovšem neprovdala.

Po čtvrté řekla své „Ano“ Jiřímu Zahajskému, kterého odloudila moderátorce a hlasatelce Kamile Moučkové. Ta Janě Brejchové zradu nikdy neodpustila.

Bára Basiková s manželem Petrem Polákem
Autor: Pavel Machan
Bára Basiková

Ani tato zpěvačka dlouho neměla štěstí na správné muže. S prvním manželem má dcery Marii a Annu. Několik let pak žila s druhým mužem Jaromírem Pizingerem a všem připadali jako harmonický pár. Jenže Bára od něj odešla. Přiznala, že byla psychicky úplně vyšťavená.

Když exmanžela konečně opustila a postavila se znovu na vlastní nohy, do cesty jí nečekaně vstoupila nová láska – o šestnáct let mladší Petr Polák. Jeho si, ačkoliv v něco podobného už nedoufala, vzala do třetice a pořídila si s ním syna Theodora. I když je mezi manželi velký věkový odstup, Bára se cítí spokojená.

488012:gallery:true:trueEva Pilarová

I když je se svým současným manželem, Janem Kolomazníkem, který si ji hýčká a dělá zpěvačce dokonalý servis, už dvacet sedm let, přesto dlouhému svazku předcházely dva méně úspěšné.

Prvním mužem, kterému řekla „Ano“, byl Milan Pilar. S ním má i syna Milana. I když ji právě on přivedl do Semaforu, krátce nato emigroval. A podobné to bylo i s druhým manželem Jaromírem Mayerem. V jejím případě ovšem platilo, že na potřetí se to už prostě podařit musí.

542539:gallery:true:trueVeronika Žilková

I když herečka svatbám moc nefandí a dceři Agátě ji dokonce zakázala, sama se vdala třikrát. Přesto tvrdí, že by to už nikdy neudělala. Do prvního svazku vstoupila jen proto, že čekala Agátu a maminka jí tehdy říkala, že pokud si nastávajícího otce nevezme, takovou ostudu nepřežije.

S druhým manželem Markem Navrátilem vydržela sedmnáct let. V roce 2008 se pak ještě potřetí provdala za Martina Stropnického, se kterým má dceru Kordulu.

Autor: Alena Dušková, Kbak