Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Velký přehled pohádek během svátků: Kdy poběží Anděl Páně 2 a kdy Popelka?

Video se připravuje ...
VIDEO: Česká televize
20. prosince 2017 | 06:00

Pohádky absolutně neodmyslitelně patří nejen k vánočním svátkům. Český národ je pohádkovou velmocí a na některé filmy se dokážeme dívat i několikrát do roka. Takové Tři oříšky pro Popelku si nenechá ujít snad žádná maminka s dcerou! Kdy bude letos o Vánocích v televizi a jaké novinky nás čekají?

Štědrý večer
Na Štědrý večer se můžete na novou pohádku těšit na České televizi. Bude to televizní premiéra, ale mnoho z vás už ji možná vidělo v kinech. Ježíšek totiž přinese druhý díl Anděla Páně. Na Primě bude klasika, jediná rýmovaná pohádka, kterou máme, Princezna se zlatou hvězdou a hned po ní Sedmero krkavců. Na Nově pak pohádka Tři bratři. Během celého dne se ale můžete těšit na pohádky nebo filmy s vánoční tematikou na všech programech. Česká televize jede pohádky už od rána, a to od Tří veteránů přes Nesmrtelnou tetu až po Peklo s princeznou.

Podívejte se na ukázku k pohádce Anděl Páně 2:

Video se připravuje ...
Trailer k filmu Anděl Páně 2 • VIDEO: Youtube.com/Totalfilm.cz/BPŽ

Boží hod

Opět nová pohádka na vás čeká v programu České televize. Nová princezna s novým příběhem, který letos bude plný přátelství. Pohádka se jmenuje Nejlepší přítel a v hlavních rolích se představí jako princezna Rézinka Kristína Svarinská a její lásku Ondřeje si zahraje Zdeněk Piškula. Prima přinese Sám doma 2 a Nova Čertovu nevěstu. I ve sváteční pondělí bude Česká televize vysílat pohádky od rána stejně tak jako Nova. Tam uvidíte třeba Kocour v botách, Ďařbuján a Pandrhola nebo Byl jednou jeden král či Bajaja.

Podívejte se na rozhovor s novou princeznou, Kristínou Svarinskou:

Video se připravuje ...
Tahle kráska bude letošní novou vánoční princeznou • VIDEO: Igor Březina / BPŽ

Svatý Štěpán
Poslední vánoční svátek a celodenní nálož pohádek uzavře svatý Štěpán. Večer bude konkurence opravdu těžká, protože všechny tři televize vsadily na tu největší klasiku. Česká televize vysílá Tři oříšky pro Popelku, Nova Honza málem králem a Prima nasadila S čerty nejsou žerty. Kterou pohádku si vyberete vy? Přes den je to opět jedna pohádka za druhou téměř na všech hlavních programech, nemusíte se tak hnout od obrazovek celé tři dny. Provětrat hlavu byste si ale měli, hlavně po náloži vánočních pokrmů, tak vybírejte dobře.