Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Voříšek má dítě s Přeučilem! „To je dobrý titulek pro bulvár,“ směje se oblíbený moderátor a vyráží na turné 

Video se připravuje ...
Voříšek má dítě s Přeučilem! „To je dobrý titulek pro bulvár,“ směje se oblíbený moderátor a vyráží na turné 
VIDEO: Romana Navarová
10. listopadu 2023 | 05:00

Nejtěžší disciplínou pro moderátora je dělat rozhovor s personalistou, psychologem a potom s kolegou moderátorem. A navíc také s lektorem, který vyučuje rétoriku. Hned máte pocit, že šišláte a máte všechny vady řeči, včetně špatné dikce. Vlastně že i po 26 letech moderování v rádiu neumíte nic. Ale k tomu všemu se s Karlem Voříškem dostaneme.

Rozhovor se odehrál v Praze pod Žižkovskou televizní věží. Lokace byla vybrána moderátorem. „Ten záměr je úplně jednoduchý, mám to blízko z domova, takže proto je to moje mateřská základna. Ta mimina tady nad námi dodávají takovou bezprostřední atmosféru.“

Karel Voříšek – moderátor

Není jednoduché vybudovat si image moderátora, kterému diváci zprávy věří. Karla Voříška mají rádi lidé napříč generacemi, muži i ženy. Na začátky kariéry jsme samozřejmě také zavzpomínali. „Já jsem vyhrál jednou, kdysi dávno v roce 1985, konkurz do Československé televize. A tím to všechno začalo. Televize je velká droga, ta tě pohltí. A letos je to vlastně 25 let, tedy ne od toho roku 85, ale 25 let, co jsem vyhrál další konkurz do zpravodajství a pohybuju se ve zpravodajství, 25 let letos moderuji hlavní zpravodajskou relaci,“ prozrazuje Voříšek. Jedná se o jednu z nejtěžších disciplín v oboru, protože živý přímý přenos má prostě v sobě spoustu adrenalinu a stát se může cokoliv. 

Karel Voříšek – cestovatel

Karel Voříšek s partnerem Vladimírem Řepkou rád cestuje, oba vyrážejí hlavně do Asie. „Je toho hodně, Tibet, Barma, Čína, Thajsko, ale vždycky se také rádi vracíme a rádi objevujeme místa tady.“ Podle moderátora je pak důležitá ta možnost srovnání, že ne všude je to tak růžové jako tady u nás.

Karel Voříšek – spisovatel

V roce 2014 napsal s doc. Jitkou Vysekalovou knihu Jak být přesvědčivý a neztratit se v davu. O rok později vyšla kniha básní Osudová životních šansoniérů. Dalším literárním počinem Karla Voříška je kniha z roku 2016 Štěstí se dá naučit. Jedná se o osobní zpověď, jak se dá naučit štěstí, a ještě zhubnout za 3 měsíce o 12 kilo. Mluví zde o svém partnerském vztahu i o chvílích, kdy přišel o práci. V knize jsou i recepty, jak na strachy a obavy, jak se naučit žít sám se sebou i s lidmi kolem, jak na lásku, na hádky a blbce kolem nás i v nás. 

Karel Voříšek – lektor

S knihou Nebát se a mluvit a s hercem Janem Přeučilem bude moderátor obrážet Českou republiku i Slovensko a budou své letité zkušenosti prý hodně zábavnou formou předávat lidem.

Pusťte si úvodní video a vyzkoušejte si malé rétorické cvičení! Také se dozvíte, co je na práci moderátora nejtěžší a co prozradil o svém partnerovi Vláďovi.

Autor: Romana Navarová
Diskuse ke článku
.
Související články
Video se připravuje ...