Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Šárka Krausová (36): Manžel si mě hezky hlídá!

15. května 2023 | 06:00

Pochází z umělecké rodiny, oba rodiče hráli v kultovním divadle Sklep, jejím strýcem je lamač dívčích srdcí Lukáš Vaculík… A ona sama jde teď z role do role. Řeč je o herečce Šárce Krausové, jež jde ve stopách svého slavného strýčka...

Herečku Šárku Krausovou (Vaculíkovou) proslavily televizní seriály, ale velmi úspěšná je také její divadelní autorská one woman show Milena má problém. Daří se jí i v rodinném životě. V létě se provdala za hereckého kolegu Ondřeje Krause, s kterým žije na statku a chová koně. Prozradila nám, jak jí svatba změnila život i které krize ji trápí.

Už skoro rok používáte nové příjmení. Jak jste si zvykla?

Kupodivu celkem rychle. Jen do telefonu, když se představuji, občas zapomenu. Když je u toho náhodou můj muž, tak mě důrazně napomene! Což mi dělá radost. Je hezké, že si mě hlídá a hlásí se ke mně. Jmenovat se Krausová bylo mé rozhodnutí, ale je vidět, že z toho má Ondřej, můj manžel, radost. Lichotí mu, že jsem do té změny, ačkoli jsem herečka, šla.

VIDEO: Kým je otec Šárky Vaculíkové a bratr Lukáše Vaculíka? Podívejte se:

Video se připravuje ...
Odhalení v rodině Lukáše Vaculíka: Jeho bratr je otcem hvězdy Ulice a pracuje u filmu! • VIDEO: Kristýna Léblová, Jan Jedlička

Změnil se svatbou váš život?

Né! To je jasné, že nezměnil! Jen teď máme další hezký společný zážitek, na který můžeme vzpomínat. Myslím tím naši svatbu.

Slyšela jsem, jak jste si ji užili. A že jste si následně další dva měsíce užívali okurkovou sezonu…

Máte pravdu. Rodina mě přesvědčila, že svatbu zvládneme v pohodě zařídit sami, včetně občerstvení, výzdoby i obsluhy. Ustoupila jsem a nestačila se divit. Den před obřadem jsme s budoucím švagrem jeli nakoupit zeleninu a snažili se dát dohromady seznam, kolik rajčat, paprik, okurek pro zhruba 200 lidí. Švagr se málem zhroutil, kolik jako máme koupit okurek, copak tuším, kdo si dá okurku? Musela jsem se smát. Koupili jsme jich nakonec 100 kusů, a hosté snědli asi jen 20. Takže nám po svatbě okurky lezly i ušima. Škoda že nás nenapadlo dávat je jako výslužku.

Jste takový živel. Nezkrotil vás manžel? Nebo jste si našla o sedm let mladšího partnera právě proto, že jste tak živelná?

Vidíte, to je zajímavé, já bych o sobě ani neřekla, že jsem nějaký velký živel. To mi celkem lichotí, děkuji. Věk jsme vůbec neřešili. Jsme kolegové v divadle, vnímáme se, že jsme na stejné úrovni. Často mám i pocit, že je Ondřej starší. Je takový serióznější a ukotvený, já trochu létám hlavou v oblacích. Každopádně si našel on mě. Skvěle se doplňujeme, já si létám, beru ho s sebou a on to včas zarazí, všimne si, kolik je hodin a že už je potřeba něco pořádného udělat, a stáhne mě zase na chvíli na zem.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Michala Jendruchová
Video se připravuje ...