Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Moderátorka Sandra Pospíšilová: Základem pevného vztahu jsou fungující babičky!

9. června 2022 | 06:00

Je tváří televizního zpravodajství, momentálně ale většinu času věnuje své rodině. S manželem a dvěma dětmi žije v Brně, život v Praze by si však představit dokázala. Jak si užívá vzácný čas jen s manželem? V čem jsou si její děti podobné? A čím ji nejvíc dojímají? 

Jak se vám žije v moravské metropoli?

Brno je na rodinný život úplně skvělé. Původně jsem si teda představovala, že budu jednou žít v Praze. Ale život mi do cesty pořád házel samé Brňáky, takže je mi to Brno asi souzené. Navíc když jsme čekali Emilku a řešili, kde se usadíme, Morava byla jasná volba už kvůli tomu, že má manžel kousek za Brnem krásný domek.

Video se připravuje ...
Těhotné Parmová a Lašková ze CNN Prima News: Může za to Bouček? • VIDEO: David Turek, Jan Jedlička

Řadu let jste pracovně působila v Praze. Umíte si představit život s rodinou tam?

Určitě bych si život v Praze uměla představit. Já tak žila dohromady asi čtrnáct let, Prahu dobře znám a mám ji moc ráda. Na druhou stranu to byly moje pracovně nejnabitější roky. Ale možná právě proto, jak hektický život jsem v Praze vedla, kdy mi bylo líto promarnit každou minutu, když tam se dalo pořád něco dělat, jsem teď o to více raději, že mohu děti vychovávat právě na Moravě, kde je mnohem větší klid. Ten mi prostě k rodinnému životu sedí líp.

Co kdyby přišla zajímavá pracovní nabídka a možnost stěhování?

Kdyby to byla výzva, která za to stojí, tak bych do Prahy dojížděla nebo bychom se tam přestěhovali. Stejně tak kdyby dostal manžel nějakou zajímavou nabídku, tak bychom se přestěhovali s ním. Mám náš domeček moc ráda, ale nelpím na něm. Priorita je, abychom byli jako rodina spolu. A jestli to bude na místě A nebo B, na tom až tak nezáleží, pokud to bude pěkné a bezpečné místo a budeme tam všichni spolu.

Jste maminkou dvou dětí. V čem jsou si Emily a Leon podobní? 

Minimálně v tom, jak jsou oba veselí a mají rádi kolektiv. Kolikrát se na ně během dne jen tak dívám, třeba u jídla, a říkám si, jaké mám štěstí. Teď už jsou ve věku, kdy z nich začínají být opravdoví parťáci. A je vidět, jak se mají rádi. 

Přeskočme od dětí k partnerskému životu. Co podle vás nesmí chybět v žádném vztahu, kde jsou děti?

Základem pevného vztahu jsou podle mě fungující babičky (směje se). Alespoň u nás to tak je a jsem za to moc vděčná. Bez nich by to bylo určitě těžší. Když potřebujeme, přijedou a pohlídají. Dříve nám hlídaly převážně kvůli pracovním aktivitám, ale teď už si je dovolíme poprosit i tehdy, když si chceme třeba zajít na společnou večeři nebo oslavit výročí.

Takže umíte být s manželem jen sami? 

Umíme, ale samozřejmě je teď u nás společný čas velká vzácnost. Nicméně v zimě byli naše babičky a dědové tak zlatí, že jsme díky nim vyrazili dokonce na tři dny na hory. Den a půl hlídali moji rodiče a dva dny Pavlovi. Vždycky se vystřídali u nás doma a zvládli to s dětmi naprosto úžasně. A asi vám nemusím popisovat, jak neuvěřitelně jsme si s Pavlem odpočinuli. S kamarády jsme strávili tři nádherné dny na rakouských sjezdovkách a byla to jedna z mých nejkrásnějších dovolených. Těším se, až děti časem vezmeme s sebou. Ale na to jsou zatím malé, takže s nimi budeme ještě chvilku jezdit na české hory.

Autor: Dita Mrázková
Video se připravuje ...