Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Chantal Poullain: Své komplexy umím maskovat

20. dubna 2021 | 06:00

Letos oslaví Chantal Poullain (64) půlkulatiny. Je rodilou Francouzkou, ale v Česku žije více než třicet let a považuje ho za svůj druhý domov. V životě dělá, co ji baví a naplňuje, aby prožila šťastně každý den. Příjemná, drobná, věčně usměvavá a optimistická. Taková je Chantal. Na setkání s ní jsem se moc těšila, obdivovala jsem ji už v osmdesátých letech v divadelní hře Šašek a královna. Elegantní dáma s šarmem sobě vlastním mluví svým roztomilým přízvukem velmi otevřeně a z každého jejího gesta je cítit, jak moc miluje život.

Tvrdíte o sobě, že jste aktivní, neustále něco děláte. Už rok ale situace vašemu povolání nepřeje…

To je svatá pravda. Učit se scénář, text, když víte, že zatím budou ležet v šuplíku? To není příliš motivující. Proto se teď zaměřuju na šansony, ráda bych připravila nové cédéčko a další knihu, jenže se mi to trochu zkomplikovalo. Nejdříve jsem byla na operaci s ramenem, které jsem si poranila při divadelní zkoušce 420People, které připravujeme na příští sezonu. A potom jsem byla na operaci s okem. Ale na druhou stranu si říkám, že je lepší, že se to stalo nyní, když nemůžeme hrát.

Cítíte se být víc herečkou, nebo zpěvačkou?

Já nejsem zpěvačka, ale šansoniérka. Dvě hodiny na jevišti s publikem jsou pro mě nejkrásnější. Mám potřebu dávat, to je smyslem mého života, a to mi poskytuje divadlo i koncerty. A publikum vás zase dobijí energií, což mi v současné době moc chybí.

Někde jsem se o vás dočetla, že děláte jen to, co vás baví. Co vás naopak nebaví vůbec?

Uklízení a papírování. Řešit složenky a podobně. Mně se to doma kupí a já to odkládám… To je pro mě ztráta času.

Když nemáte energii nebo náladu, co vás dobije?

Největší lékem je pro mě spánek. Osm hodin je pro mě ideál, a když spím tři čtyři hodiny, jsem totálně nepoužitelná. A co mě ještě dobíjí, je smích. Smích je lék, a to, myslím, v dnešní době chybí nejvíce.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: roh, red
Video se připravuje ...