Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Zpěvačka Elis hledá léčitele. Třikrát už byla na operaci

9. srpna 2020 | 06:00

Třikrát šla „pod kudlu“, a přesto není zcela fit. Zpěvačku Elis, vlastním jménem Elišku Mrázovou, trápí vleklé zdravotní problémy. „Vytvořilo se mi na oku něco jako ječné zrno a pořád ne a ne zmizet, i když mi ho už třikrát chirurgicky odstraňovali. Prý za to může vyčerpání organismu, že se mi vrací. Ale už to tímhle způsobem dál řešit nechci. Budu hledat alternativní metody,“ svěřila se.

Kvůli zánětu v oku začala nosit brýle s barevnými skly, které na druhou stranu originálně dotvářejí její image. A i když je tu a tam odloží, se svým vzhledem stoprocentně spokojená není. Oko má zúžené a občas i nateklé.

Ovšem kilogramy navíc ji na rozdíl od kolegyň z šoubyznysu netrápí. „Snažím se být šťastná, sama sobě se líbit a žít bez toho, abych musela řešit plus a mínus kila. Rozhodně nebudu jíst jenom saláty, abych byla naprosto hubená. I když tady to frčí, tak třeba v Americe to momentálně trendy není. Baby, které se cítí samy sebou, jí rády a nejsou žádné anorektičky. Ty mě baví víc než ty, co vůbec nežerou a ve volném čase zvrací. Já chci být sama sebou.“

Elis je na české hudební scéně nezaměnitelná nejen svou vizáží, ale i tvorbou. Momentálně v éteru zní písnička Napůl lásky, kterou nazpívala s Olgou Lounovou. „Na podzim chci vydat elpíčko, udělat pár koncertů a pak odcestovat na nějakou dobu pryč. Doufám, že budu moct. Pánbůh se sice směje, když člověk plánuje, ale aspoň nějaké plány si dělat musím,“ vysvětluje. Vedle toho si zprovozňuje nahrávací studio a začala se víc zajímat o hudební produkci. V komedii Ženská pomsta, kterou právě dotočil Dušan Rapoš, zazní její píseň I´m Your Woman. „Byla to pro mě nová zkušenost, psát hudbu do filmu, a zjistila jsem, že mě to moc baví,“ raduje se.

Zároveň dostala nabídku hrát v seriálu Sestřičky, který je pokračováním Modrého kódu. Dělala kamerové zkoušky a líbila se. Ovšem stres s natáčením spojený by jí nejspíš neprospíval. „Pomalu přicházejí nové možnosti, nad kterými zírám. A ačkoliv hlavně píšu písničky a zpívám, jsem ráda, když si můžu vyzkoušet nové věci. Beru to jako dobrodružství.“

Herectví pro ni ale není ničím novým. Věnovala se mu v dětství. „Když jsem byla malá, hrávala jsem v ostravském divadle, hlavně v operách. V Řeckých pašijích, v Jakobínovi, v dětské opeře Kolotoč i v Jesličkách svatého Františka, tyto opery byly na programu o Vánocích. V téhle inscenaci jsem se s léty vypracovala od hrdličky až po jeptišku.“ Nakonec ale šla Elis studovat jazykové gymnázium a posléze skladbu na konzervatoř. V národním kole Eurosongu 2020 skončila na 2. místě.

Autor: Ivana Bachoríková
Video se připravuje ...