Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Vendula Pizingerová: Do cizího vztahu nikdy nevidíte. Nemáte právo ho hodnotit

Video se připravuje ...
Prostor X: Rozhovor s Vendulou Pizingerovou
VIDEO: Prostor X
29. listopadu 2018 | 10:00

Těžko se najde někdo, kdo by Vendulu Pizingerovou neznal. Ať už se vám společně s jejím jménem vybaví jméno Karel Svoboda, nadace Kapka naděje, smrt dcery nebo výrazně mladší manžel, jedno je jisté – Vendula Pizingerová to v životě rozhodně neměla vždy lehké a musela se s lecčím porvat. Co všechno prozradila v rozhovoru s Leilou Chadalíkovou pro web Reflex.cz?

Veřejnost si myslí, že Vendula je za vodou a užívá si peněz za tantiémy po svém zesnulém prvním muži Karlu Svobodovi. Skutečnost je ale úplně někde jinde. Dobu před dvanácti lety, kdy zemřel, má částečně v mlze a do detailů si ji nepamatuje. Přiznává, že to byla těžká doba. Jako pozitivní, pokud se to tak dá napsat, pak vnímá skutečnost, že se to vše událo v době, kdy nebyly sociální sítě.

„Bylo to strašné. Ocitla jsem se na ulici s malým dítětem, kterému bylo přes rok. On přišel o tátu, já o muže. A různí lidé se mi pokoušeli nasadit psí hlavu,“ tak vzpomínala Vendula Pizingerová na jedno z nejtěžších období v životě. Emoce těchto kritiků ale chápe, přestože zastává názor, že do vztahu nikdo nevidí, a tak nikdo ani nemá právo ho kritizovat.

Jak hodnotí to, že má o 16 let mladšího muže? "Vzala jsem si člověka, se kterým je mi dobře. A prostě se to jen takhle hloupě sešlo, že je mladší," krčí Vendula rameny.

Nadaci Kapka naděje založila, když její dcera Klára podlehla leukemii. Díky nadaci dnes pomáhá nemocnicím, a to nejen s vybavením, ale také s proškolením personálu, aby zdravotníci byli schopni pomoci rodinám pacientů se s nemocí vyrovnat.

Co slíbila své dceři před její smrtí? V čem pro ni Kapka naděje fungovala jako terapie? A co podle ní v nemocnicích může fungovat lépe? Podívejte se na video.

Další díly Prostoru X najdete ZDE >>>

Autor: Leila Chadalíková, Reflex.cz
Video se připravuje ...