Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Dáda Patrasová: Na Vánoce budu s Felixem

22. prosince 2016 | 06:00

Herečka Dagmar Patrasová (60) má za sebou těžký rok, ale Vánoce si nechce nechat ničím zkazit. Dokonce to vypadá, že ona a její záletný manžel složí zbraně a na svátky budou jako rodina pohromadě.

Jak vypadají Vánoce u vás doma?
Docela tradičně, dcera peče cukroví, děláme spolu kapra, rybí polévku a salát. Dcera zdobí stromeček, dřív to dělal manžel, ale teď to dělá Anička a hrozně ji to baví. Myslím, že u nás to není jiné než kdekoli jinde.

Kdo vybírá vánoční výzdobu?
Já s dcerou. Hezké bylo, když byly děti malé, protože z toho měly vždycky velkou radost, teď už je to jiné. Už jsou dospělí a prožívají to s vnoučky, stejně jako já dřív s nimi. Vánoce u nás byly vždycky krásné a Anička je z nich pokaždé dojatá.

Zmiňujete hlavně Aničku, protože Felix junior už má svou rodinu a slaví s nimi?
Ano, už má druhé dítě a žije s druhou přítelkyní Míšou.

Video se připravuje ...
Dagmar Patrasová o rozvodu a novém tetování • VIDEO: Brigita Zemen

Vánoce se kromě cukroví a salátu neobejdou bez domácího vaječného koňaku. Umíte ho udělat?
Samozřejmě to umím, ale u nás doma to vždycky dělala maminka nebo teta z Přezletic. Tento rok – stejně jako několik minulých – už u nás vyrábí vaječný koňak Andulka. Ona je hrozně šikovná, vyrábí skvělý domácí vaječňák a dává ho svým blízkým jako dárek.

Nestala se vám doma někdy o Vánocích nějaká kalamita?
Naštěstí ne, přestože máme doma dva pejsky a černou kočičku, to je taková loupežnice, říkáme jí Lu, tak se nikdy nestalo, že by ztropili nějakou kalamitu. Asi proto, že jsou zvyklí s námi trávit čas.

Kupujete dárky včas dopředu?
Jak kdy, většinou to nestíhám. Kvůli dětem jsem kupovala hodně dárků, protože se mi líbilo, jakou z toho mají radost a jak jsou šťastné. Všeobecně raději dárky dávám, než dostávám.

Video se připravuje ...
Dáda Patrasová: Seznamování s rodinou mého nového přítele by bylo předčasné • VIDEO: Tereza Kovářová

Vánočku jste už někdy pekla?
Já nerada peču, raději vařím, takže vánočku dělá taky Anička. Ta se v pečení zhlédla už jako dítě. K večeři dělám rybí polévku, každý si dá kousek kapra, ale většinou mají všichni chuť i na řízek, takže děláme i řízky. Celou atmosféru dotváříme vánočními ubrusy, děláme i adventní věnec, Anička je umí vyrábět.

Kolik druhů cukroví budete doma mít?
Pokud vím, tak Anička už má asi osm druhů napečených. Je jí jednadvacet a je to strašně šikovná holka. Všechno ji baví a Vánoce miluje, je prostě úžasná.

Jsou nějaké dárky, které nerada dostáváte?
Když vám dá někdo dárek, tak ho dává upřímně a z lásky, a i kdyby se mi nelíbil, tak jsem za něj ráda.

Jaké máte plány na Silvestra?
Budu hrát v Hybernii dvě představení muzikálu Alenka v kraji zázraků. Co budu dělat potom, to ještě nevím, ale do půlnoci určitě vydržím a uvítám nový rok přípitkem šampaňským.

Dáváte si novoroční předsevzetí?
Nedávám, myslím si, že člověk by měl žít tak, aby sám sobě nemusel nic slibovat.

Budete na Vánoce s Felixem?
Myslím, že ano.

 

Video se připravuje ...