Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Moderátorka Stanislava Lekešová: Cvičím, abych nehnila

...
8. srpna 2016 | 06:00

„Se vším jsem začínala hodně pozdě,“ říká o sobě Stanislava Lekešová. Na in-line bruslích začala jezdit až v dospělosti a moderátorkou se stala teprve potom, co pracovala několik let jako právnička. Povídaly jsme si spolu o dětech, o tom, co pro sebe dělá, a také o jejích začátcích v televizi.

Po cestě na rozhovor jste říkala, že se v sobotu chystáte na brusle, v neděli na kolo – to jste taková sportovkyně?

To jsou takové záchvatové stavy. Já jsem totálně líná, asi jako všichni, ale moc mě baví typ pohybu, jako je právě kolo nebo brusle. Nebo lyže. Ale vždycky mám problém dokopat se a jít. Teď jsem se ovšem dostala do fáze, kdy jsem byla hodněkrát za sebou, a vidím, jak je to fajn. Je to taky někdy trápení, protože nemám žádnou kondici, a tak sotva popadám dech. Ale celoživotně nějaký druh sportu dělám a těším se na chvíli, kdy se dostanu do bodu, kdy mi to bude jen příjemné a budu to potřebovat. Nejsem si ale jistá, zda to vůbec nastane.

To je dobrá motivace.

Vím, že to dělat musím, protože bych do budoucna jen ležela a hnila a byla nemohoucí. To je ta fyzická stránka věci. A pak, i psychika je unavená, těžko snášíte některé věci. Život není lehký, musíte umět zvládat všechny jeho nástrahy. Psychika prostě pořád dostává zabrat, a sport vám pomáhá. Minimálně pak dobře spíte. Musím vydržet.

Sdílí vaše rodina sportovní nadšení?

Můj manžel byl vždycky sportovně aktivní a ty brusle nám zpočátku vnutil. Ale syn i dcera to dneska úplně milují. Oba jsou hodně sportovní. Já jsem z nich všech nejmíň výkonná. Možná i proto, že jsem se vším začínala hodně pozdě.

Nelitovala jste někdy, že jste změnila profesi?

Video se připravuje ...
Stanislava Lekešová: Cukroví je moje noční můra! • VIDEO: Tereza Kovářová
Před nějakými čtyřmi pěti lety jsem si říkala, že bych se na to nejradši vykašlala a šla dělat něco úplně jiného. Že bych pracovala v nějaké PR reklamní agentuře nebo byla tiskovou mluvčí. Jenomže jsem měla pocit, že v určitém věku se těžko začíná znovu, v novém prostředí. A měla jsem i pocit, že by se na mě lidi dívali jinak, právě s ohledem na mou profesní minulost. Dneska vím, že už nic pracovně plánovat nechci, spíš nechávám věci plynout.

Celý rozhovor si přečtěte v novém čísle časopisu Blesk pro ženy, které vychází právě dnes:

...
Autor: BPŽ

Autor: Radka Pilzová
Video se připravuje ...