Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Taneční partner Jitky Schneiderové: Všichni se naučí tančit, možná až na pana Pavláska

Video se připravuje ...
VIDEO: Tereza Kovářová
5. května 2016 | 06:00

Taneční studio, do kterého se můžete přihlásit i vy, otevřel Marek Dědík se svými kolegy ve Vršovicích v Praze. Jmenuje se Škola tance pro všechny. Pokud jste tedy fandily Markovi a Jitce ve StarDance a toužily jste ladně tančit, můžete to zkusit s jejím učitelem. Jak sám říká, tančit umíme každý.

I když si o sobě myslíte, že jste největší „dřevo“ a tanec není rozhodně nic pro vás, pravděpodobně by to z vás dobrý učitel tance dokázal vydolovat. Možná byste ještě koukala, čeho všeho jste na tanečním parketu schopná. Marek Dědík je právě ten, který je přesvědčen, že tančit dovede každý – nebo aspoň skoro každý. „Všichni umí tancovat, jen je občas problém s hudbou. Někdo totiž víc cítí rytmus a jiný zase ne, ale kroky se naučí každý. I když tahle řada StarDance, kde tančil pan Pavlásek, trochu otřásla touto mou teorií,“ smál se Marek.

Ve vtipné situaci, kdy se lidé smáli i jemu, se už prý ocitl mnohokrát. Na tanečním parketu totiž člověk uklouzne raz dva a o kuriózní pády není nouze. „Stalo se mi také, že jsem dělal pózu a ve švu se mi rozpáraly kalhoty. Zbytek tance jsem pak dotančil skoro jen ve spodním prádle.“

Video se připravuje ...