Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Anketa: Mají ústřice a šampaňské afrodiziakální účinky?

Video se připravuje ...
VIDEO: Igor Hellebrandt
20. dubna 2016 | 06:00

V Praze na Letné se otevřela prodejna s velmi lákavým konceptem. Prodávají se v ní totiž prosecco a ústřice. Oba tyto artikly jsou od pradávna považovány za silná afrodiziaka. Mě zajímalo, jestli návštěvníci a majitelky obchodu samotné věří v jejich účinky.

Ústřice byly původně jídlo chudých, než se dostaly ke královskému dvoru, kde si je okamžitě oblíbili. Rázem se z nich stalo luxusní zboží a tím zůstaly dodnes. Vědci dokonce zkoumali schránky několika druhů měkkýšů a právě v ústřicích bylo objeveno nevídané množství sexuálních hormonů. Je tedy jasné, že Casanova, který jich prý denně zkonzumoval až sto padesát, mohl dobýt své pověsti nejlepšího milovníka všech dob také kvůli jejich vlivu.

„Na afrodiziakální účinky ústřic rozhodně věřím. Napovídá tomu už jen vysoký obsah zinku v nich. Také to, jak vypadají, jejich tvar, vyvolává v lidech jisté ideje a působí na lidskou představivost,“ prohlásila jedna z majitelek obchodu Brut.Koncept Klára Kayanus. Kromě ústřic tam najdete také vína a sekty, které jsou všechny organické. Jsou připravovány šetrně a bez přísad, takže ráno vás nebude bolet hlava. 

Video se připravuje ...