Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Zlata Adamovská: Nejraději si zpívám ve sprše

10. listopadu 2014 | 15:03

Kmotrou desky Dagmar Zázvůrkové se stala mimo jiné také herečka Zlata Adamovská, která je oblíbenou a sledovanou postavou seriálu Ordinace v růžové zahradě. Našla si chviličku i na nás, a jelikož večer byl pojat v italském stylu, bylo téma naší konverzace právě o italštině, Italech a cestovatelských plánech.

Vystřihla jste tady plynulou italštinu, to opravdu takhle skvěle hovoříte?
Tak to vůbec není, je to jen pár vět, které mi utkvěly v hlavě z doby, kdy jsem hrála Italku. Vysypala jsem to tady z rukávu, protože jsem to tak drilovala. Hrozně mě to bavilo, mám ráda jejich temperament a uvolněnost.

Jezdíte do Itálie často? Jste milovnicí vína, jak je na tom u vás to italské?
Nejezdím tam vůbec, ale italské víno mám moc ráda. Nebyla jsem nikdy v Toskánsku, to je můj velký rest!

Takže se tam chystáte?
Doufám, ještě mám pořád cestovatelské plány, dveře jsem tomu ještě nezavřela. U mě je to spíš otázka času, který nemám. Hrozně moc pracuji.

Dagmar Zázvůrková
Autor: facehunters

V čem vám italská kultura nejvíce imponuje?
Sluníčko, moře, víno, jednoduchá kuchyně z kvalitních surovin, siesta. Těch věcí je strašně moc, navíc, když zemí jedete, tak na vás úplně stříká kultura, krajina, příroda.  Itálie má zkrátka spoustu tváří. Dokonce se musím přiznat, že bych tam dokázala žít, ale ta italština je trochu problém, zatím znám jen pár vět z role. ¨

Říkáte, že byste tam mohla žít, přemýšlela jste někdy o tom, že byste žila v jiné zemi než v Čechách?
Vůbec ne, já jsem k tomu neměla nikdy důvod, jsem tu šťastná a spokojená, tak proč bych měla mít zaječí úmysly.

Dáša Zázvůrková, které jste křtila desku, se specializuje na šansony, je to styl vašemu srdci blízký? V seriálu Hříchy pro Pátera Knoxe jste také zpívala, chtěla byste svou pěveckou kariéru někdy posunout dál?
Šanson je podle mě taková hudební forma, kterou dokážu zvládnout. Já se osobně za zpěvačku nepovažuji a nebudu usilovat o kariéru v tomto oboru. Dostala jsem už několikrát nabídku zpívat v muzikálech, což mně potěšilo, ale jelikož dobře vím, kde je moje parketa, tak jsem s díky odmítla. Já si zpívám ráda v autě nebo v koupelně.

 

Video se připravuje ...