Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Monika Babišová: O životě s milionářem a sukni z Pařížské

Fotografie
26. května 2014 | 11:40

„Nechápu, proč chcete mluvit zrovna se mnou. Je určitě spousta zajímavějších žen nebo manželek politiků, se kterými by stálo za to dělat rozhovor,“ uvítala mě Monika Babišová (39), jen co jsme dosedly ke stolu. Sama o sobě totiž tvrdí, že je docela obyčejná.

Váš příběh je vlastně pohádka o Popelce. Do mladé krásné sekretářky se zamiluje bohatý a úspěšný princ, odvede si ji do zámku, kde spolu žijí šťastně až do smrti.

Možná to vypadá jako pohádka, ale žádná pohádka to určitě není. Všechno je jen souhra náhod, hodně práce a úsilí. Člověk musí na vztahu pořád pracovat, dělat kompromisy… a hlavně se všechno učíte za pochodu.

Počkejte, ale život s milionářem je sen spousty žen.

Možná je, ale uvědomte si, že my se s Andrejem potkali, když byl řadový zaměstnanec. Rozhodně tehdy nebyl žádný miliardář. Agrofert začal budovat, až když už jsme se znali, oficiálně jsme spolu začali chodit rok po založení firmy. Znám všechny první zaměstnance, prožila jsem s Andrejem těžké začátky, vím, co zažíval, jaké problémy kdy měl… Nebylo a stále to není jednoduché.

Ale vy máte tolik peněz, že vám může odpadnout spousta běžných starostí „normálních“ lidí.

To, že máte víc peněz a velký byznys, ještě neznamená, že jste stále šťastná. Vůbec to není o penězích, i když se s nimi rozhodně žije lépe, pohodlněji a můžete si koupit, co potřebujete. Ale dobrou náladu, lásku, zdraví, porozumění a charakter si za ně nekoupíte.

To zní trochu jako naučená fráze.

Věřte mi, že opravdu není. I když jsme víc vidět, tak prožíváme docela obyčejné radosti a starosti. Jako každý druhý.

Dobře, ale sukni z Pařížské za čtyřicet tisíc byste si asi klidně koupila.

Sukně za čtyřicet tisíc je opravdu hodně drahá, za ty peníze si raději koupím kabelku. A jednu takovou opravdu mám, ale potom ji zase šetřím, abych ji nezničila, takže si koupím další, levnější, a tu nosím. Drahé věci si kupuji jen do společnosti, ale velmi nerada, protože vím, že pak většinu roku visí ve skříni.

Jak se vám po volbách změnil život?

Zase tak moc se nezměnilo. Snad jen to, že se vídám na svůj vkus často v novinách, poznávají mě lidé na ulici, v obchodech.

To je problém?

Toužím po klidu a anonymitě. Nejsem typ, který se rád někde ukazuje a je rád poznáván nebo focen. Nakonec nejsem žádná herečka nebo zpěvačka, která po slávě touží a patří to k její profesi. Jsem normální žena, která miluje svého muže, děti, dělá práci, která ji baví, ale nepatří před objektivy fotografů.

Radí vám někdo, jak se máte chovat a co říkat?

Samozřejmě mi občas někdo něco doporučí, ale já jsem svá a stejně si všechno udělám po svém. Dotyčné si vyslechnu, nechám si všechno projít hlavou a někdy poslechnu a někdy ne.

Jste tvrdohlavá?

Jsem ten typ, který má na všechno svůj názor, ale ráda se nechám poučit a jsem schopná názor i změnit.

Více o tom, jaká je Monika Babišová a jak se jí žije po boku slavného milionáře se dočtete v nejnovějším čísle magazínu Blesk pro ženy.

Autor: Majka Dvořáková
Video se připravuje ...