Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Agáta Prachařová: Moje maminka si pořídila nové kozy!

Agáta Prachařová
20. června 2014 | 06:00

Modelka, moderátorka a milovnice večírků, Agáta Prachařová, zaúkolovala svou matku Veroniku Žílkovou, aby vedla syna Kryšpína (3) k lásce a úctě ke zvířatům, jelikož ona sama zvířata příliš nemusí. Kdo a jak tedy vychovává Kryšpína? Je Agáta milující matkou, která svému dítěti splní každé přání? To vše a ještě více se dozvíte v exkluzivním rozhovoru.


Jak vedeš Kryšpína k úctě a lásce ke zvířatům?

Jednou týdně se jezdíme dívat spolu s Kryšpínem na moji sestru, která jezdí na koni. Kromě toho si moje maminka pořídila speciálně kvůli Kryšpínovi kozy, aby byla taková ta opravdová babička. Takže jakékoliv seznamování syna se zvířaty a vedení lásce k nim s radostí přenechávám jí.

Kryšpín se velmi rád stará o babiččina zvířata, krmí je a má je velmi rád, ale po kom to má, to vážně netuším. Akorát nedávno, když byla mamka pryč, bylo potřeba se postarat o kozu, která porodila malé kůzle, jestli dává malému napít mléka apod. Na chvíli se tak ze mě stal zvěrolékař, ale to už opravdu nikdy více.

Agáta Prachařová
Autor: archiv


Které zvíře je Kryšpínovo nejoblíbenější?

No, tak to nevím, kde začít. Kryšpín miluje všechna zvířata a hned jak nějaké vidí, tak by si ho nejraději hned vzal domů. Nedávno se mě zeptal na dětském dni stanice Minimax, kde bylo hodně poníků a koní, jestli bychom si aspoň jednoho z nich nemohli vzít domů. To jsem mu ihned okamžitě zatrhla. Musela jsem ho vzít aspoň na ramena a účastnit se soutěže Hurá na koníka. Na facebookových stránkách této dětské stanice, snad nebude hlavní výhrou živý poník. Kromě koně si Kryšpín moc přeje pejska, tak jsem si říkala, že až půjde do první třídy, tak mu ho možná pořídím, ale opravdu toho nejmenšího.

Máš nějaký zážitek s koňmi?

Já ne, jelikož se koní bojím. I když to je špatný výraz, mám z nich spíše velký respekt. Moje sestra Kordulka je větší odvážlivec než já a dokonce na nich jednou týdně jezdí. Teď jsem si vzpomněla na jeden zážitek s koňmi. Když bylo Kryšpínovi asi rok a půl, kůň ho bez ostychu kousl do zadku. Tak už má svůj vlastní zážitek s koňmi.

Agáta Prachařová
Autor: archiv


Jaké zvířata máš doma?

Žádné, vlastně teda ano, rybičky. Ale to pro mě nejsou zvířata. Na druhou stranu moje matka má hodně zvířat, takže si čas od času nějaké půjčíme, třeba pejska, želvičky či myšky a to jen na pár dní a opravdu to takhle stačí. Nechci žádné zvíře domů nastálo.

Myslíš, že existuje nějaká podobnost mezi zvířaty a lidmi?

Myslím si, že obecně ne, ale psi s lidmi určitě ano. Čas od času, když vidíte paničku, tak si říkáte, že vypadá přesně jako její pes. Já jen doufám, že se nikdy žádnému zvířeti podobat nebudu.

Autor: red
Video se připravuje ...