Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Taťána Kuchařová: Ztělesnění krásy, chytrosti a ženskosti je pro mě Marilyn Monroe

2. října 2013 | 12:45

V roce 2006 získala titul Miss ČR a jako první Češka v historii se stala dokonce Miss World. Přesto se z Taťány Kuchařové (25) nestala jen další "modelína". Kromě módních mol ji uvidíte v oblíbeném seriálu, o vaši přízeň se bude ucházet i v tanečním pořadu StarDance. Kdo je pro ni módní ikonou, jakou barvu by si nikdy na sebe nevzala a co naopak ráda nosí? Odpovědi vás možná překvapí.

Taťáno, móda a módní trendy jsou s vaší profesí modelky spjaté. Do jaké míry se při nákupu oblečení necháváte ovlivnit aktuálními trendy?
Záleží na tom, zda se mi nový trend líbí. Pak ano. V současných trendech jsem si na ženách oblíbila sofistikovaný pánský styl, jako jsou kalhotové kostýmy, klobouky, rafinované vestičky apod. To samé platí i v obuvi. Velice se mi líbí vysoké kozačky bez podpatku nebo letos velmi trendy šněrovací polobotky.

Je nějaká barva, kterou byste si nikdy nezvala na sebe?
Obecně mám ráda všechny barvy. V podzimních dnech se ale ráda obleču spíše do tmavších barev, jako jsou bordó nebo odstíny čokoládové a šedé. A nesmím také zapomenout na moji oblíbenou podzimní barvu – rezavou, která se krásně hodí k padajícímu listí.

Táňa Kuchařová se rozpovídala o módě, herectví a účasti ve Stardance.
Autor: Foto Blesk - Roman Souček
Kdo je pro Vás módní ikonou?
Z hereček jsem vždy obdivovala styl a krásu Marilyn Monroe. Je to ikona nejen v oblékání ale také nesmrtelný symbol krásy. Marilyn byla hvězdou své doby, ale zároveň inteligentní business ženou. A pro mě je proto ztělesnění krásy, chytrosti a ženskosti.  

Koho v současném světovém i českém showbusinessu považujete za nejlépe oblékanou ženu?
Snažím se lidi nehodnotit podle toho, jak se oblékají, ale oceňuji všechny, kteří mají svůj vlastní styl a neřídí se vždy aktuálními trendy. V módě si nejvíc cením originality. Pokud mám být konkrétní, tak se mi líbí styl české návrhářky Ivany Mentlové. Velmi si cením také sofistikovaných návrhů francouzského návrháře Pierra Balmaina.
 
Pomáhá Vám při výběru oblečení stylista?
Oblečení dost často nakupuji během focení, kde je stylista přítomen, ale během soukromých nákupů ho nevyužívám. Pokud si chci dojít pro módní radu, tak se většinou poradím právě s Ivanou Mentlovou.

Táňa si zkouší taneční držení. Zvládne tanec s Janem Onderem?
Autor: David Raub
Jaký preferujete styl bot?
Během podzimu a zimy ráda nosím různé typy kozaček. S podpatkem i bez něj. Oblíbila jsem si také boty s kožíškem na podpatku, které v zimě skvěle zahřejí. Velmi ráda sportuji, proto mám doma také mnoho sportovních bot.

Aktuální podzimní kolekce jsou plné bot na podpatku. Chodíte ráda na vysokých podpatcích? A jak se vám v nich tancuje při trénincích na pořad StarDance?
Na vysokých podpatcích chodím ráda, ale většinou pouze do společnosti. V soukromí dávám přednost pohodlné módě, a to platí i pro moji obuv. Na tanec na podpatcích si pomalu zvykám, přece jen je to jiný styl bot a tančit na podpatcích je jiné, než na nich pouze chodit. V porovnání před mými tréninky na StarDance se už ale v podpatcích cítím během tance mnohem jistější.

Taťána Kuchařová propůjčila svou tvář podzimní kolekci CCC.
Autor: archiv firmy CCC
Propůjčila jste svou tvář podzimní kolekci značky CCC, jak na vás působí?

Je krásná. Líbivá a chic. Mám ráda kozačky a aktuální kolekce jich nabízí spoustu na výběr. Od vysokých až po nízké. Navíc se mi v letošní sezoně hodně líbí Army styl, jímž je aktuální kolekce CCC velmi inspirována. Oblíbila jsem si také kabelky v odstínech hnědé, rezavé nebo bordó, kterých mají nepřeberné množství.

Co zajímavého plánujete v dohledné době?
Čekají mě zejména pracovní povinnosti. Za pár dní fotím v Německu. Jedu také do Dubaje, kde se zúčastním golfového turnaje na podporu mé nadace Krása pomocí. Mám před sebou též nějaké focení v ČR a účast ve StarDance, na kterou se již nesmírně těším a hlavně poctivě připravuji.

Video se připravuje ...