Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Hvězdy Ordinace: Jak se chystají na Vánoce?

Fotografie
22. prosince 2009 | 04:55

Blesk zjistil, kam chodí nasávat vánoční atmosféru herečka Dana Morávková (38), jaký stromeček bude mít doma Petr Vágner (32), co za dárky kupuje zdravotní sestřička Veverka alias Lenka Zahradnická (24).

Vánoce už klepou na dveře a herci z Ordinace v růžové zahradě 2 se na ně připravují.

Lenka Zahradnická

457811:gallery:true:true

V tom, kam jít nakoupit vánoční dárky pod stromeček, má herečka Lenka Zahradnická jasno. „Miluju tenhle krámek. Mají tady nádherné hadříky a úžasné doplňky. Problém je, že si tady často koupím spíš hlavně něco pro sebe než pro rodinku,“ zavtipkovala herečka, která dodržuje na Štědrý den zvláštní tradici.

„Vždycky se obleču do starých hadrů, vezmu psa a jdu se projít Prahou. Minule jsem uviděla v kavárně pána, který seděl sám, a mě to tak dojalo, že jsem se rozbrečela. Lidi si mysleli, že mě vyhnali z domu,“zasmála se herečka.

Dana Morávková

457812:gallery:true:true

Opečené kaštany a vůni svařeného vína má ráda herečka Dana Morávková. „S manželem se jdeme každé svátky podívat minimálně aspoň jednou na Staroměstské náměstí. Na člověka tu dýchá taková ta opravdová vánoční atmosféra,“ prozradila herečka.

„Pro mě jsou Vánoce ty nejkouzelnější svátky,“ dodala Morávková. Herečka si dokonce ještě pamatuje na dárek, který jí jako malé holčičce udělal největší radost. „Byl to takový obrovský mončičák, kterého s mám ještě dnes. Teď už mi víc než plyšci udělají radost například ručně dělané dárky, právě z takových stánků, kterých je na Staroměstském náměstí spousta.“

Petr Vágner

457813:gallery:true:true

Do pražských ulic se s celou rodinou vydal hledat ten pravý vánoční stromeček herec Petr Vágner. A podle čeho ho vybíral? „Většinou se nám musí zalíbit hned na první pohled. Třeba tenhle vysokej a hustej je perfektní,“ pochválil si svůj objev herec, který nikdy neví, kde Vánoce oslaví.

„Štedrý večer totiž probíhá pokaždé jinak, protože máme poměrně širokou rodinu, a tak to různě střídáme a trávíme ho buď u nás, nebo u někoho z příbuzných,“ vysvětlill Vágner.

„Nikdy ale nechybí dobré jídlo, pití, pohádky a cukroví,“ dodal a prozradil, že už má dokonce koupené všechny vánoční dárky. „Nenechávám to na poslední den. Pokouším se je nakoupit už tak měsíc předem, protože se vzhledem k práci jen málokdy před svátky někam dostanu.“

Autor: Lucie Špaková