Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Pozemek či chata na prodej je dnes výhra v loterii. Využijte trend chataření

Pozemek či chata na prodej je dnes výhra v loterii. Využijte trend chataření
1. dubna 2022 | 00:00
Prezentace klienta |

Pamatujete na film Na samotě u lesa? Klasika, která platí i teď. Úderem jara utíkají Pražáci a další „městští“ na venkov. Relaxovat na chalupě má pro Čechy pořád kouzlo, za které jsou ochotni zaplatit. Maxima Reality prozrazuje trendy a top lokality. 

Pro jednoho odpad, pro druhého poklad

Máte v rodině nějakou tu „ruiničku“ na vesnici, kam jezdíte jenom sekat trávu a jednou za rok sklidit jablka? Rozbořený domek po babičce, ze kterého kouká tolik práce, že raději jedete do Chorvatska? To, co by ještě před pár lety bylo neprodejné a sousedi vás leda popotahovali kvůli rozpadlému společnému plotu, může být skrytý klenot. Přichází totiž nová generace zájemců, která nehledá chalupu na venkově, aby do ní nutně investovala miliony, ale jde po „genius loci“ a romantice. A k té patří oprýskaná stěna i neposekaná divoká zahrada plná květin. Využít vlnu zájmu ještě před sezonou je výhodné právě teď před začátkem jara. Navíc třeba Maxima Reality nabízí službu Polovina hned, při které vám vyplatí polovinu peněz tržní ceny na ruku a pak po vlastní ose hledá zájemce. Z na první pohled neprodejné nemovitosti tak můžete mít výnos dřív, než řeknete: „…a na jaře už nezaseju!“

Plácek pro lufťáky

Dalším trendem je prodej pozemků a plácků v oblíbených lokalitách, které by svojí velikostí neuspokojili zájemce, kteří si brousí zuby na stavbu plnohodnotné chaty nebo chalupy. Ideální jsou naopak pro kupující, kteří plánují na léto ekonomičtější variantu „mobilheimu“, tedy mobilního mini domku nebo jiné sezónní rekreační stavby. Pokud máte tedy nevyužívaný kus zahrady nebo louky, zbystřete. Můžete i ten „nepotřebný“ cípek na venkově výhodně zpeněžit. A ani s malým pozemkem se nebojte obrátit na realitku, ta už ví, jak dané zájemce oslovit.

Cokoliv ve zlatém perimetru

Okolí Prahy. Řeky. Hory. To je de facto univerzální recept na úspěch. Místa, kvůli kterým vám lidé z města utrhnou ruce. Lokalita totiž vede jak v případě prodeje pozemku, tak prodeje chaty či chalupy. Lidé prostě rádi jezdí do oblíbených destinací a to je často rozhodující před stavem či vzhledem samotné nemovitosti. Oblasti s dojezdem do hodiny od hlavního města, okolí Berounky, Vltavy nebo Slapy, případně Krkonoše a Krušné Hory, to jsou dlouhodobě nejvyhledávanější místa, kde je poptávka vysoká a výkupní ceny se drží na zajímavých číslech. Chcete nezávazně zjistit, jaká je cena vašeho pozemku nebo chalupy? Využijte bezplatný online odhad ceny nemovitosti od Maxima Reality.