Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Země, kde mají pandemii "na háku". Češi ji berou útokem a užívají si to tam naplno

30. srpna 2021 | 10:20
Prezentace klienta |

Největší zájem mají tento rok Češi o Bulharsko a Řecko. Následuje Turecko a Egypt, trochu ztrácí Itálie i Španělsko. CK Blue Style potvrzuje, že její klienti mají i přes měnící se opatření zájem cestovat, takže se snaží navyšovat kapacity tam, kde ochranná opatření nelimitují jejich příjezd do destinace, nebo naopak jejich návrat do ČR.

Mezi ty nejdostupnější destinace, z pohledu ochranných opatření, které se mohou vázat jak na vstup do země, tak k návratu do ČR, patří již od začátku léta Bulharsko. Zde je třeba se na příjezdu prokázat dokladem o bezinfekčnosti, při návratu není ale na neočkované klienty uvalena pětidenní karanténa. „O zájezdy do Bulharska je letos tak vysoký zájem, že jsme již po několikáté navyšovali letové kapacity,“ říká Ilona Topolová, tisková mluvčí CK Blue Style.

Zažijte trochu adrenalinu a vyzkoušejte parasailing
Autor: Blue Style k.s.

Řecko je na vstupu do země trochu přísnější, pro svůj letní relax si však stále tuto zemi, respektive jeden z jejich ostrovů, vybírají tisíce Čechů.

Do Řecka je třeba vyplnit příjezdový formulář, na základě kterého klient obdrží QR kód. Ten ho opravňuje ke vstupu do země. Respektive již na palubu letadla, jelikož bez potřebného QR kódu, a to je velice důležité, není možné ani opustit území ČR. Dále je třeba předložit negativní antigenní nebo PCR test, případně doklad o prodělané nemoci nebo ukončeném očkování (tj. 14 dní od poslední dávky). „Přestože se podmínky zdají být komplikované, naši klienti si s nimi zvládají poradit velmi dobře. Těm, kteří se chtějí ujistit, velice rádi poradíme, uvádí Ilona Topolová z CK Blue Style. Při návratu platí nově ta samá opatření jako na vstupu, zároveň byla zavedena povinná pětidenní karanténa pro všechny neočkované. „I tak ale zájem o tuto destinaci neklesá.“ potvrzuje Topolová.

K výbornému jídlu nesmí chybět ani sklenka kvalitního vína
Autor: Blue Style k.s.

„Ve spolupráci s našimi partnery i delegáty v destinacích pravidelně monitorujeme vývoj epidemiologické situace, stejně jako dodržování hygienických opatření v hotelích tak, aby bylo pro naše klienty cestování i pobyt zcela bezpečný.“ vysvětluje Topolová.

Vybavenost a úroveň kvality služeb hotelů v Bulharsku se každým rokem zvyšují
Autor: Blue Style k.s.

CK Blue Style nabízí jako součást ceny zájezdu i cestovní pojištění. To pokrývá výdaje spojené s možnou karanténou v místě, tedy ubytování, stravu a samozřejmě i cestu zpět do ČR. Zároveň se maximálně snaží zajistit povinné testování přímo na hotelu. Ceny antigenních testů v destinaci se pohybují od 15 EUR, ceny testů PCR od 40 EUR.

„Ochrana a zdraví našich klientů je pro nás na prvním místě, stejně jako jejich perfektní dovolená, tedy děláme vše proto, abychom klientům tuto stále ještě nestandardní sezónu, co nejvíce ulehčili.“ uzavírá Topolová.