Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Plavání je vhodné téměř pro každého. Pusťte se do něj s podporou od ČPZP

11. února 2019 | 00:00
Prezentace klienta |

Zanedbávání pohybu se stále častěji stává běžnou součástí životního stylu a má negativní dopad na náš zdravotní stav. Pohybových aktivit je přitom celá řada, a tak se při troše dobré vůle dá vybrat sport vhodný pro každého. Právě plavání může být ideálním řešením téměř pro každého.

Velkou výhodou plavání je přirozenost pohybu, kdy dochází k rovnoměrnému rozložení zátěže na celé tělo. Při běžném tempu za hodinu spálíte zhruba 2 800 kJ. Pokud máte výčitky z nedělní svíčkové, zbavíte se jich pouhou hodinou a půl plavání.

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP) proto podporuje své klienty vstupem zdarma nebo se slevou do vybraných bazénů po celé republice. Přehled všech bazénů je vždy v průběhu trvání akce zveřejněn na webových stránkách. Dětem přispívá ČPZP také na organizované plavecké kurzy částkou až 1 000 Kč. V letošním roce se benefit nově vztahuje na děti až do 10 let věku.

Podpora pohybových aktivit klientů je rozsáhlejší

Autor: Česká průmyslová zdravotní pojišťovna

Pro klienty, kteří se chtějí věnovat sportu skutečně aktivně, nabízí ČPZP další příspěvek, a to 700 Kč na úhradu permanentky do posilovny nebo na jiné sportoviště. Rozsáhlá je i nabídka benefitů pro děti. „V dnešní době tráví děti mnoho času doma u mobilů a tabletů. Jedním z našich cílů při plánování preventivních programů proto bylo nabídnout širší škálu možností, jak děti přivést ke sportu,“ přibližuje preventivní programy Elenka Mazurová. Novinkou v nabídce benefitů je příspěvek 500 Kč na sportovní kroužky pro děti od 6 let. V rámci organizovaných dětských aktivit přispívá pojišťovna také na letní pobytové i příměstské dětské tábory částkou 1 000 Kč. Pokud své dítě vedete spíše k individuálnějším sportům, jako jsou cyklistika nebo jízda na kolečkových bruslích, můžete pro ně využít příspěvek na ochrannou přilbu ve výši 500 Kč. Právě tento příspěvek byl oproti loňskému roku navýšen o 200 Kč. V neposlední řadě přispívá pojišťovna všem svým klientům 500 Kč na sportovní lékařskou prohlídku.

Pojišťovna myslí na nejmenší klienty od začátku

Autor: Česká průmyslová zdravotní pojišťovna

ČPZP má ve svém portfoliu desítky dalších příspěvků pro různé skupiny klientů. Velkou pozornost věnuje miminkům a jejich maminkám, kterým usnadňuje toto období příspěvky až do výše 3 000 Kč. „K dlouhodobě nejoblíbenějším programům patří Manažerka mateřství, v rámci kterého mohou nastávající maminky využít příspěvek až 1 500 Kč. Lze jej uplatnit na nadstandardní vyšetření a péči, jako jsou prvotrimestrální screening či epidurální analgezie nebo na kurzy pro těhotné, plavání, masáže nebo psychoprofylaktickou přípravu těhotných k porodu,“ říká Elenka Mazurová. Pro maminky s již narozeným miminkem jsou určené programy Žena po porodu a Zdravé dítě. První se vztahuje na pomůcky na kojení nebo cvičení pro ženy a je limitován maximální částkou 1 000 Kč. Druhý ve výši až 500 Kč je možné použít na kosmetické přípravky, monitor dechu, chůvičky, odsávačky nosních hlenů, cvičení rodičů s dětmi a edukační kurzy pro maminky.

Pokud ještě nejste klienty ČPZP, můžete se přeregistrovat do 31. 3. přes webové stránky www.cpzp.cz/205 nebo na jakékoliv pobočce.