Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zaručené vánoční triky nejen pro Popelku

8. prosince 2017 | 10:10
Prezentace klienta |

I když jsou Vánoce nejkrásnější svátky v roce, není až tak snadné si celý advent užít v klidu, s úsměvem na tváři a hrnkem svařáku v ruce. Poradíme vám, jak si přípravu zjednodušit a zefektivnit. Stačí málo – jen drobné změny oproti vašemu tradičnímu harmonogramu, díky nimž budou Vánoce opravdu pohodové, ne-li přímo pohádkové.

Tak kolik?

Kdo řekl, že na štědrovečerním stole musí být dvanáct druhů cukroví, nejspíš nechodil do práce, nedělal osobního řidiče po dětských kroužcích a kontrolora domácích úkolů. Než zaděláte na vanilkové rohlíčky z pěti kilo mouky, zavzpomínejte na loňské Vánoce. Na kousky, které jste dojídali ještě na Valentýna, rovnou zapomeňte. Je zbytečné plýtvat svojí energií na něco, na co ve výsledku nikdo nemá chuť. Nechte každého člena rodiny, ať si vybere své nejoblíbenější cukroví (děti klidně dva), a to pak upečte. Ve výsledku sice budete mít jen pět druhů, zato připravených v klidu, a jistotu, že ho v lednu nebudete schovávat do mrazáku. 

Autor: Vorwerk

Melu, meleš, meleme…

Máte už sestavený seznam svých favoritů? Co takhle nahradit část surovin zdravější alternativou? Nemusíte hned měnit bílou mouku za celozrnnou, stačí nahradit jen jednu třetinu. Zkuste pohanku, jáhly, amarant, oves nebo oříšky. Mají příjemné aroma, jemnou chuť a oproti bílé mouce obsahují cenné minerální látky. Stačí je pomlít v kuchyňském robotu. Thermomix® TM5 si například poradí i s většími plody kaštanu, které při pečení fantasticky voní a díky jejich přirozeně sladké chuti nebudete muset cukroví ani tolik sladit. Věděli jste, že z kaštanů, medu a karamelu dokonce ve Francii připravili úplně první nugát?

Autor: Vorwerk

Kdo maže

Takže korpusy už máte připravené a teď, čím je naplnit. Tradiční krémy z másla jsou sice pracnější a náchylnější ke sražení, ale taková ořechová kolečka slepená karamelovým krémem, to je hotové pohlazení pro duši. Znepokojují vás vyšší ceny másla? Vyrobte si vlastní – je to jednodušší, než si myslíte. Potřebujete jen vysokoprocentní smetanu a výkonný mixér. Navíc Thermomix® umí připravit i základní pudinkovou hmotu nebo salko bez toho, aby se něco připálilo. Ke slepování cukroví přizvěte i děti, utužíte tím rodinné vztahy a mísy s krémem budou dokonale vylízané. 

Hezky v klidu

A co velké finále v podobě Štědrého večera? Klasického kapra každý nemusí, a obzvláště děti s ním mají problém. Ušetřete si práci a uvařte menu, které připravíte v jeden okamžik a najednou. Co říkáte na krémovou polévku a lososa na páře s lehkým bramborovým salátem s domácí majonézou? Thermomix® v sobě snoubí až 12 samostatných kuchyňských spotřebičů, čímž šetří nejen prostor, ale také váš čas a peníze. Zatímco vy se budete věnovat zdobení vánočního stromku nebo balení dárků, Thermomix® za vás připraví rychlý oběd i slavnostní večeři, aniž byste musela stát u sporáku.

Inspirace každý den

Další inspiraci k vaření naleznete na on-line platformě Cookidoo®. Recepty jsou zde seřazeny v tematických kolekcích, takže můžete mít menu bez lepku, cukru nebo tuku. Na své si přijdou také vegani, vegetariáni, aktivní sportovci i vyznavači paleo stravování. Pro lepší organizaci si lze jednotlivé recepty uspořádat do tematických seznamů (např. „Klárčiny sladké hříchy“ či „Martinovy masové sny“) nebo týdenního plánu vaření. Na jeho základě se dokonce automaticky vygeneruje nákupní seznam.

Vaření nikdy nebylo snazší a zábavnější! Více informací naleznete www.thermomix.cz.