Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Užívejte si léta s nadhledem aneb zaručené tipy, jak se rychle zbavit skvrn na oblečení

19. srpna 2015 | 00:00
Prezentace klienta |

Pikniky a grilování k letní atmosféře nerozlučně patří. Kromě skvělého jídla a pití ale někdy musíme řešit i skvrny a flíčky, které po takové párty čas od času na oblečení zůstanou. Některé lze vyprat, jiné nás dovedou pěkně potrápit. Přinášíme vám jednoduchý návod, jak s nimi rychle zatočit a mít čas na věci, které jsou v životě skutečně důležité.

Existuje způsob, jak se nečistot a skvrn na oblečení zbavit rychle a hlavně efektivně. Nemusíte trávit věčnost namáčením a předpíráním prádla, nebo se dokonce oblíbeného kousku oblečení úplně vzdát. Objevili jsme pro vás nejnovější čisticí prostředek Vanish Gold Oxi Action odstraňovač skvrn, který díky speciálnímu posílenému složení zatočí se skvrnami dokonce už za 30 sekund* od aplikace na prádlo. A jak postupovat?

Skvrny od červeného vína nesmějí zaschnout

U čištění jakýchkoli skvrn je dobré mít přehled o tom, kdy je potřeba zasáhnout. Mluvíme-li o skvrnách od vína, je důležité vědět, že byste je neměli nechat zaschnout. Pokud totiž nevyčistíte červené víno okamžitě, bude obtížnější ho odstranit později. Znečištěné oblečení bychom neměli dokonce ani vysoušet. Na skvrnu nejprve nasypte sůl, aby červené víno nasála. Na zasažené místo pak zlehka přikládejte suchou utěrku. Nesnažte se skvrnu utěrkou drhnout, mohli byste ji zbytečně rozmazat a zvětšit. Postup pak opakujte s navlhčeným papírovým ručníkem, dokud bude ještě nějaké víno nasávat.

Autor: Vanish

Jak na skvrny od grilovací omáčky, hořčice, majonézy nebo kečupu?

U těchto nečistot je nutné zasáhnout také co nejrychleji. Čím déle budete otálet, tím obtížnější bude se skvrny zcela zbavit. Dvojnásob to platí u majonézy. Ta po sobě zanechává mastné skvrny, které se po zaschnutí čistí velmi špatně. Bohužel i grilovací omáčky nebo kečup jsou velice odolné vůči odstranění. Za pomoci navlhčené utěrky nebo kuchyňského papíru se snažte skvrnu vysát, než se vám podaří omáčku odstranit. Zbylé zašpinění už nechte na zaručeném čisticím přípravku.

Jak používat Vanish

Vanish Gold se hodí na čerstvé, ale i zaschlé skvrny. K dostání je ve variantě na bílé i barevné prádlo a podle vlastních preferencí si můžete zvolit prášek nebo gel. Pak už stačí postupovat podle přiloženého návodu. Buďto ho aplikujete na skvrnu před praním a pak oblečení dáte do pračky, nebo můžete špinavé prádlo namočit v roztoku. Podle stáří a zaschnutí skvrn lze případně přípravek přidat rovnou do pračky s vaším běžně používaným pracím prostředkem. Pokud narazíte na skutečně odolnou skvrnu, které se nemůžete zbavit, můžete metody kombinovat. Pak už jen pozorujete okamžitě viditelné výsledky. Více informací najdete na stránce jak na skvrny.

Autor: Vanish

A jakou radu pro vás máme úplně na závěr? Zúčastněte se naší soutěže na www.facebook.com/VanishCeskaRepublika a získejte možnost vyhrát nejen sadu Vanishe na celý rok, ale třeba i poukaz v hodnotě 20 000 Kč na nákup v OC Letňany, kde se můžete se stylistkou pořádně vyřádit ve výběru značkového oblečení.

*Podle testů Vanish Gold Oxi Action prášek na odstraňování skvrn ve třiceti sekundách působí na čerstvé skvrny při předčištění a namáčení; jde např. o skvrny z červeného ovoce a zeleniny.